餐廳: 丼丼屋 (愉景新城)
資訊:

第一次到這間店食飯,點了一個天婦羅🍤飯,加一個「炸魷魚鬚」,另外點了一個「十勝豚肉飯」。先來一個豚肉飯,賣相是ok! 不過比起另一間店食類似的飯便比較下去。呢間的飯,並「沒有」紫菜,又沒有日式的日本茶漬,看起來比較單調。當然,食物最重要還是味道吧!第一口,便發覺個豚肉比較乾,肉質偏乾。。。而個燒汁都頗鹹。都有點兒失落!到天婦羅飯,炸鰻魚都算多骨,食落不太新鮮,炸蝦🍤ok,而個炸菜(羽衣甘藍)及「炸小柱粟米」都比較油膩,食了少少🤏便沒有再食下去。最後上碟的「炸魷魚鬚」是今餐的亮點!炸得好好👍🏻只係加$28,其實是抵食!雖然都少少偏鹹,但味道不錯,好食!不過,成餐反而是小食最好食。。。。Um…………….都算有點失望。不過,呢間出名食雞。我都會想再試下佢嘅雞。由於佢嘅價錢不算好貴,不過絕對有改善空間。

不過,成餐反而是小食最好食。。。。
Um…………….

都算有點失望。不過,呢間出名食雞。我都會想再試下佢嘅雞。

由於佢嘅價錢不算好貴,不過絕對有改善空間。