2018-08-16
今日小編同個好耐冇見既朋友食飯,有朋自遠方來 不亦樂乎啦,小編當然不敢怠慢,因為外國朋友喜歡中菜當然要帶佢試d有質素既中菜,見最近captain Nancy都o係呢度擺酒,以為👌🏽啦,所以就book左午飯啦點知,最後頗失望首先,入到reception、見到條仔企o係乜都唔講嘢,笑容欠奉,好似送殯咁,胃口已經差左一半個reception姐姐都好nice帶我地去坐地玻璃近海景既檯、咁都算👌🏽啦一坐低staff問我地咩茶,我話想飲buckwheat佢以為我想嗌酒、真係救命buckwheat係蕎麥茶囉唔該,溫下書至返工啦order幾款點心包括:和牛酥(朋友好like,小編唔食牛肉唔知道),花枝腸粉唔錯,海膽春卷好怪,味道完全唔夾,黑金蝦餃最搵笨,其實係染左黑色既普通蝦餃、極度差!不如一籠普通蝦餃!海膽飯👌🏽,但唔覺得特別出色總括而言:冇下次,價錢貴唔緊要但要值得囉,我外國朋友少食中菜當然已經覺得好好味,但對於一個正宗香港人黎講,呢餐只係翠園陪維港景色only!差!
點知,最後頗失望
差!
海膽蝦春卷
和牛酥
黑金蝦餃
極普通一餐,好過稻x既,翠園同level
海膽燴飯