2014-12-08 531 瀏覽
星期五晚滿心歡喜到東大街覓食,喜歡吃辣的我最後揀左呢間川婆婆試下,一入門企左一陣都冇人理,但明明唔多人等左陣先入到去,一開始見有2人台想坐,但個waiter 又話有人book左,我心諗呢D鋪都有得book?! 見佢咁講所以都係搭台,睇餐牌係幾抵食呀,$30有3餸,加$6仲有汽水,都係車仔麵料,叫左魚片頭,百頁豆腐,同物豆卜紅薯粉中辣,岩岩叫完野食見到有人走想轉4人台啦,點知個waiter又唔想人轉咁,叫我地只可以坐返張2人台 (但果張台佢之前聲稱係有人Book 左),其實張張4人台都係得2個人坐,明明冇乜人都唔知佢點解唔俾人坐.....而且waiter 態度又差,Anyway最後轉左2人台轉完台之後,D食物遲遲未到,不就是車仔麵....點解要成廿分鍾都未有 眼見其他坐左好耐嘅人都未有得食,心諗呢間野真係唔係做生意架喎,普通車仔麵都整可以咁耐終於等到的麵....由唔餓等到餓了,先睇湯底,完全沒有四川菜的香料或辣椒,我覺得佢只係落左辣椒油咁薯粉太淋,一D都唔煙un,豆卜冇味,魚片頭普通,個百頁豆腐有怪味,總結黎講,佢連一個普通車仔麵都可以整到咁難食,成條街咁多野食都唔明點解都可以揀著間咁難
星期五晚滿心歡喜到東大街覓食,
喜歡吃辣的我最後揀左呢間川婆婆試下,
一入門企左一陣都冇人理,但明明唔多人

我心諗呢D鋪都有得book?! 見佢咁講所以都係搭台,
而且waiter 態度又差,Anyway最後轉左2人台

普通車仔麵都整可以咁耐
終於等到的麵....由唔餓等到餓了,

總結黎講,佢連一個普通車仔麵都可以整到咁難食,
成條街咁多野食都唔明點解都可以揀著間咁難食既,
唔怪之得晚市都冇乜人,下次都係食返隔離好過!!!

2014-12-05