2019-03-11
之前都有食過牧羊少年,不過文化博物館呢一間就係第一次食。星期六既下午時段,都幾多人食,要在外等位,之後安排坐係信箱隔離既矮枱。水牛城雞翼配藍芝士醬 $68雞翼比期望中差一點,因為個皮太厚同太硬,入面亦都有D生,好大雪味。芝士肉醬薯條(牛肉) $62薯條不錯,芝士既味真係好勁,非常膩,反而點雞翼個藍芝士醬就幾夾幾好味。拿破崙煙豬腿意大利粉 $68煙豬腿意大利粉,其實即係類似火腿扒意大利粉,唔錯,有D菇,意粉D汁幾濃味,豬腿亦不錯。食物味道不錯,亦唔算好細碟,價錢中等吧,原本看來以為是又貴又細碟的cafe類型,最後都很飽的,可能因為芝士真的很飽。坐在信箱旁邊,看著貼著每一日的日期的抽屜,入面真的裝著了客人寫的信呢,感覺不錯,挺有風格,有機會會試一下慢遞。現場有賣名信片,亦有印仔可以吸在名信片上。PS 不過有幾位侍應常常係收銀處旁大聲傾計,說話又比較粗俗。
水牛城雞翼配藍芝士醬 $68
芝士肉醬薯條(牛肉) $62