2024-07-17
openrice search:「旺角」、「沙律」,見到呢間喺朗豪坊,有三文魚柳沙律食。附近又諗唔到仲有乜嘢好食,所以就上咗去朗豪坊2樓嗰度睇一睇。位置比較偏僻,正常人都唔會留意。而且一入門口係見到同佢一人一半嘅髮型屋,所以覺得有少少奇怪有冇去錯地方。一向對香港,特別係旺角嘅cafe,喺service方面都不抱有任何期望。入到去一開始好似無咩人理我。。。不過還好,佢俾我地2個人自己揀個中意嘅卡位坐。之後要問佢拎QR code落單,因為佢未俾我。我當然叫我因為佢而嚟幫襯嘅三文魚柳沙律,再加咗個芝士茄子茄汁長通粉。個三文魚好食,唔係煎到硬掘掘嗰啲,我就好滿意。長通粉正常,我都識煮果隻。仲有一杯肉桂蘋果茶(烏龍茶、Earl Grey、水俾我簡)我簡左Earl Grey,$38,唔算貴,好飲嘅,啲蘋果好甜。喺旺角有一間可以坐得咁鬆動嘅餐廳,價錢正常,埋單$280,已經覺得Ok!