2022-09-24 1112 瀏覽
今日約咗老婆同兩位朋友去青衣食飯,我哋book咗Mr Steak。本身對佢哋食物嘅印象麻麻,所以好耐都無再去過。不過今晚嘅食物令我哋感到好意外,可以話係完全改觀。我哋叫咗semi-buffet,食物種類好多,蔬菜、生果、甜品、湯、scone⋯多到試唔晒,味道都好好👍🏽。澳洲150日穀飼肉眼·香煎鴨肝牛扒叫咗medium,不過有少少overcook咗,不過肉質仍然鮮嫩,肉汁豐富,牛肉味香濃。鴨肝味道好濃郁,口感嫩滑,入口即化🤤。蜜糖芥末烤英國開心豬柳豬柳厚身,但好嫩滑,一啲都唔嚡熠熠,食完真係好開心🥳。醬汁好惹味,甜甜哋同豬柳好夾。食物有驚喜,服務就有少少驚嚇。有一位服務員態度真心麻麻,回答問題同叫我哋埋單時都幾唔耐煩同無禮貌,好似唔想做生意咁,同埋佢哋好趕住收碟,擺到明未食完都好似想拎走咁,希望餐廳可以留意吓。

澳洲150日穀飼肉眼·香煎鴨肝

蜜糖芥末烤英國開心豬柳