2024-12-12
[📍觀塘|NATA Steak ]觀塘高質西餐廳,地點方面鄰近APM,環境舒服,座位寬敞,裝修有格調,staff 既服務態度非常好,成個用餐感覺非常良好。食物方面叫左美國1855安格斯肉眼。上枱既時候會用鐵架裝住小蠟燭保溫,防止牛扒凍得太快,呢個真係好貼心,保持到牛扒嘅溫度,但係又唔會令到佢變熟。牛扒嘅質素非常之高,叫咗五成熟,外層煎到微焦,入面有豐富嘅肉汁,加埋小小既牛脂肪,入口有溶化既感覺。叫多個慢煮牛肩胛肉,同樣都係有鐵架。呢個感覺會比較溫柔,更加有牛味,牛肩胛既位置唔會有太多肥膏,但係食落去都唔會好柴,係會比較腍身同埋嫩滑。蒜香蟹肉意粉有驚喜,蟹肉超級超級多,意粉份量都唔小,小辣加埋蒜香,味道勁多層次。甜品叫左士多啤梨拿破崙,食哂主菜先再叫起,重新換過哂啲碟,貼心既服務。拿破崙餅皮鬆脆,比較出色係個吉士醬,奶味濃郁,配合埋士多啤梨,酸酸甜甜好夾。Cheapest Flight,係菠蘿橙青檸再加迷迭香同梳打水,酸酸甜甜好醒胃又解膩。美國1855安格斯肉眼 $298慢煮牛肩胛肉 $208蒜香蟹肉意粉 $148士多啤梨拿破崙 $88Cheapest Flight $52
美國1855安格斯肉眼 $298
慢煮牛肩胛肉 $208