2022-11-02
🌟餐廳:濠餐廳 L'Eau Restaurant📍地址:沙田大涌橋路34-36號麗豪酒店3樓💰價位:~$400+⏰營業時間:星期一至日 12:00 - 14:30 (Lunch) & 18:00 - 21:30 (Dinner)📱電話:2132 1040忙足成個星期,星期日Family day終於可以忙裡偷閒同屋企人出去食餐飯❣️想搵個地方舒舒服服咁傾吓計食返餐飯,又要滿足到屋企人唔同既口味,食自助餐就岩哂✌🏻今次我地揀咗位於沙田麗豪酒店既🌟濠餐廳,10月份自助餐以東南亞海鮮燒烤美饌為主題,炮製出一系列新加坡、馬來西亞及泰國地道特色佳餚😍岩哂疫情下,未能外出旅遊既我地,以味蕾遊歷南洋多國🤪🥳DINNER BUFFET有齊❇️迷你佛跳牆一盅 (自助晚餐限定)❇️凍海鮮 - 松葉蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、翡翠螺等等❇️東南亞燒烤美食 - 燒蠔、燒豬頸肉、燒大蝦、串燒、燒西冷牛肉等等❇️冷盤 - 多款日式刺身壽司、清新開胃泰式沙律、雜錦凍肉及芝士拼盤等等❇️香辣惹味泰式咖哩 ❇️熱葷 - 澳洲和牛❇️東南亞粉麵 - 馬來叻沙、泰式船麵❇️泰式飲品 - 椰汁冰、龍眼冰、青檸梳打❇️東南亞時令生果❇️甜品 - 即製雞
📍地址:沙田大涌橋路34-36號麗豪酒店3樓
💰價位:~$400+
📱電話:2132 1040
DINNER BUFFET有齊
❇️迷你佛跳牆一盅 (自助晚餐限定)
❇️凍海鮮 - 松葉蟹腳、波士頓龍蝦、藍青口、翡翠螺等等
❇️香辣惹味泰式咖哩
❇️熱葷 - 澳洲和牛
❇️東南亞粉麵 - 馬來叻沙、泰式船麵
❇️泰式飲品 - 椰汁冰、龍眼冰、青檸梳打
❇️東南亞時令生果
❇️甜品 - 即製雞蛋仔、楊枝甘露、麵包布甸、Movenpick 雪糕及各款西式蛋糕
精選推介😋 😋
🔹迷你佛跳牆
用上鮑魚、瑤柱、龍眼肉及新鮮豬肉等燉制,夠哂火喉,啖啖鮮甜好滋補!
🔹波士頓龍蝦
必食既凍海鮮,肉質鮮甜結實,龍蝦膏甘香味濃!
🔹泰式燒烤及串燒
燒烤串燒熱辣辣,燒海鮮、肉類及蔬菜應有盡有!我最鍾意燒蠔,蠔肉飽滿,鮮味十足。
串燒我會加上幾款餐廳自家製東南亞風味既燒烤/串燒醬汁,好夾好惹味,正!
🔹澳洲和牛西冷
廚師即燒即切,7成熟,肉質粉嫩,好Juicy,有香濃牛味!
🔹椰汁冰,龍眼冰
好少自助餐會提供即場手調飲品,椰汁冰夠哂清甜,椰香味濃、龍眼冰好清爽解渴~
🔹雞蛋仔及雪糕
除左各式甜品蛋糕,餐廳仲提供即製雞蛋仔同埋各款Movenpick 及Coco Berry雪糕,岩哂鍾意食甜品既我地,真係大滿足👏🏻
😋味道:7.8/10
🏢環境:8/10
💁🏻♀️服務:8.5/10
💵價錢:8/10
🤟🏻性價比:8/10
👅整體小總結
餐廳每個月都會推出唔同既自助餐主題,多元化得黎食物種類繁多。採用落地玻璃設計,環境寬敞,食物擺放地方集中。值得一提既係呢度自助餐更設有糖果區,加上各種甜品,岩哂一家大細黎食返晚。特別一讚侍應收碟速度快又有禮貌,服務好好💕