2017-10-19 1389 瀏覽
由大學站行過去需時5-7分鐘,餐廳位於酒店嘅4樓。入到餐廳雙眼好唔得閒,因為餐廳左右兩邊都有設有開放式廚房,一路行一路欣賞廚師準備食物!經過開放式廚房後立即又見一排落地大玻璃,外面雖然冇咩景色可言,但係整個空間好整潔光猛,配上木製嘅餐桌,優雅舒適。食物方面我哋叫幾款點心同燒味叉燒係好靚嘅半肥瘦三層肉,咬落去肥肉融化,瘦肉嫩滑,好好食。如果唔係因爲自己最近戒食澱粉質,一定叫翻碗白飯嚟送下!厚街臘味煎魚餅,呢個係我非常期待嘅一道菜,除咗係因為平時食中菜好少食到之外,鯪魚同臘腸係我嘅至愛。魚餅上枱時脹卜卜熱辣辣,而且有陣陣咸香味,咬落去唔係死實,而係外皮脆,入面鬆軟,不過魚味略嫌淡咗少少。最值得一讚係腸粉!真係好好食。腸粉外皮又薄又滑,餡料豐富。瑤柱味突出,配合花蚌,非常鮮味!x 100 服務方面有待改善,部分職員未有留意顧客需要,舉手好耐都無人睇到。另外一個疑似較高級嘅黑色西裝職員態度不太友善,無笑容不在話下,無論落單埋單佢都無任何回應。

食物方面我哋叫幾款點心同燒味

明爐烤蜜汁叉燒