見今日收早, 收左工約左老婆仔去尖沙嘴行街街食飯。行到累累地唸住搵間放題拆餐勁既, 就入左去試下。可能因為7點都未到時間尚早, 唔使等位就入得。地方唔大, 裝修都係好平實既居酒屋風格, 原本都驚伏伏地。一坐抵姐姐就好好招呼我地去自助拎野飲, 汽水啤酒茶都有, 種類都算多。跟住緊係即刻叫番個刺身船試下個水準先啦。隻船一上, 正話伏伏地既疑慮一掃而空。三文魚竟然係俾腩位, 又肥又厚, 一咬落去D油香@@一個字正。因為成本, 好少放題會俾腩的。仲有D牡丹蝦, 又大隻又彈牙, 一食就知好新鮮, 仲要好有心機甘每隻都夾一片青檸, 加分。食完刺身再望下有咩熱食, 叫左一客推介既香橙銀鱈魚。果然冇令人失望。原來橙加銀鱈魚係甘好食。銀鱈魚好滑,加上橙既甜味, 仲有沙律醬入面係加左少少芥茉, 好香。我地食完一轉再encore左一轉。再望竟然有我最愛既燒鰻魚, 你地知出面食鰻魚係幾貴。雖然黎得好細條, 反正係放題, 叫番357條食個夠=P跟住再叫左少少串燒, 雖然都係D比較普通既選擇。牛舌,雞翼東菇同雞皮甘。但火侯掌握得不錯, 調味亦適中。因為實在有太多野食, 普通D既就唔寫LU。不過300蚊可以食到甘多
因為實在有太多野食, 普通D既就唔寫LU。不過300蚊可以食到甘多野同甘新鮮既刺身, 一定會再黎。
2016-06-02
  • 刺身船