2019-01-15 1461 瀏覽
宜家好多地方都開咗cafe,就連三聯書店都開咗間just cafe灣仔食lunch平時周圍都好多人,心諗如果去呢啲cafe應該會相對地容易搵位,跟住就相約朋友一齊喺呢度lunchjust cafe位於三月聯書店3樓,行到上去已經充滿書卷味,有文青嘅味道去到的確唔係好多人,而且坐得幾寬敞,幾relax幾舒服嘅~午市餐牌選擇唔算多,而且定價偏貴。午市一個主菜包沙律或湯,並冇飲品,加配飲品最少要20蚊朋友嗌左黑松露螺絲粉,黑松露就咁放上螺絲粉上面,淡而無味,味道強差人意完全唔值98蚊呢個價錢我叫咗牛油果煙三文魚法包,呢個望落賣相ok,三文魚都算大塊,但係食落去味道一般,唔算好突出, 88蚊都唔值。午餐包餐湯或沙律,我同朋友每人叫咗一個。是日餐湯係菠菜湯。菠菜湯都算足料,味道唔錯,呢個反而係今餐最好嘅。麵包超級硬,硬到好似石頭咁,超差沙律菜都新鮮,但係唔叫好食。呢個價錢咁嘅食物質素真係唔會再去

去到的確唔係好多人,而且坐得幾寬敞,幾relax
幾舒服嘅~午市餐牌選擇唔算多,而且定價偏貴。

午市一個主菜包沙律或湯,並冇飲品,加配飲品最少要20蚊
完全唔值98蚊呢個價錢

黑松露螺絲粉

牛油果煙三文魚法式酸種麵包

沙律菜都新鮮,但係唔叫好食。
菠菜湯及沙律

菠菜湯及沙律