2014-06-28 1618 瀏覽
朋友睇完XXX雜誌介紹,於是係月尾前試一下,點知......各位第一次寫食評的原因:中伏先講環境,轉咗卡位,真係坐得舒服D嘅。但係個地下真係太冼喇。至於佢地員工嘅服務態度真係算唔錯架,都算誠懇有心。但係食物質算就真係好差!!!先上檯係佢送嘅,我真係寧願佢唔送。未開餐,先扣分。跟住就當然係刺身啦,但係......又係唔好食,再扣分。比較好食係個三文魚腩,但係我見到係三文魚腩「條」,當堂眼都突埋。之後嘅熟食都OK啦。個燒冬菇同燒三文魚骨都好食。到咗我為咩要開個account 嚟寫食評嘅原因喇:超難食點心。我只可以話「叮叮點心」或者普通魚肉燒賣都好食過佢囉。邊個話「名廚」主理架d 粉果皮硬嘅,燒賣同蝦餃入面「粉」嘅。幸好仲有最後嘅甜品:西米布甸。呢個係個晚最好食嘅食物。另外,要讚嘅係茶水部嘅先生,佢整號柑桔加話梅的確好飲。總結:其實呢個價錢,我都知唔可以要求好高,但係我真係要求正常食物咋。所以,暫時都唔會有下次。不過,我覺得佢地真係有心做嘅,但都係個句啦,做食肆最重要當然係食物質素啦。
各位第一次寫食評的原因:中伏

至於佢地員工嘅服務態度真係算唔錯架,都算誠懇有心。
但係食物質算就真係好差!!!

先上檯係佢送嘅,我真係寧願佢唔送。未開餐,先扣分。
雪場蟹
跟住就當然係刺身啦,但係......又係唔好食,再扣分。
刺身
三文魚腩
之後嘅熟食都OK啦。個燒冬菇同燒三文魚骨都好食
燒冬菇,煙肉車厘茄串,燒三文魚骨,野菜天婦羅

d 粉果皮硬嘅,燒賣同蝦餃入面「粉」嘅。
點心(難食)
幸好仲有最後嘅甜品:西米布甸。呢個係個晚最好食嘅食物。
西米布甸
另外,要讚嘅係茶水部嘅先生,佢整號柑桔加話梅的確好飲。
柑桔加話梅
2014-06-24