餐廳: 傷心酸辣粉 (金百利廣場)
資訊:

2022-01-02 45 瀏覽
係銅鑼灣,突然之間想搵間又好食又平嘅嘢!咁就醒起金百利可以食薯粉!價錢喺商業區之中可以話數一數二平!但係質素方面真係唔係太理想!今次叫咗個肥腸同埋口水雞仲有一個小食皮蛋!賣相都可以話OK嘅!不過味道就真係唔係太OK!因為我見到係一大辣椒油而且唔似其他分店咁同醬油平均啲!分配不均,令到味道質素有一定嘅影響!所以肥腸同埋口水雞個味道會變得一般!口水雞啲雞肉都比較肥!所以變得油上加油!如果瘦返少少就會好啲嘅!跟住有個紅薯粉,表現真係唔錯嘅,起碼唔會太林,亦唔會太硬!個湯底都算OK嘅!唔會話太鹹!皮蛋雖然校個味係OK嘅!鹹鹹地,而且都有唔少蒜蓉!幾香下,但係皮蛋唔係太新鮮,有一兩隻帶苦味,令人有少少失望!其實真係有啲位要改善一下!希望今次只係個別事件啦!

其實真係有啲位要改善一下!希望今次只係個別事件啦!
2021-12-29