2020-05-26
今晚約左個朋友食飯,佢話佢大約7點零鐘係太子果頭按完摩,我收工過到去都係咁上下呢D時間😁呢個朋友比較中意食西餐,但又唔想食D太普通既西餐,我地搵呢頭有咩西餐果陣發現到有西班牙菜,去到門口見到氣氛唔錯而且經過幾間呢間係最旺場所以就入去試下~兩個人叫咗一個巴塞隆拿海鮮炒飯,香煎蟹餅,蜜糖豬手同一杯Mojito~ (我諗應該冇乜人去酒吧會好似我哋咁嗌到成枱野食🙈😂)我坐果個位望到廚師煮野食,好認真擺盤,好認真試味👍👏個海鮮炒飯份量好足好豐富,鮮味但又唔會過鹹,原隻蝦黎講算爽口,個人認為濕潤程度岩岩好,因為始終唔係香港傳統茶餐廳果啲炒飯要粒粒分明先叫靚😁 蟹餅比較厚實,外皮香脆,都幾飽肚😂 蜜糖豬手有啲薯角伴碟,薯角調過味好脆好好食😋 配返一坐低果陣店員奉上既墨西哥脆片伴既醬都幾夾~豬手超級脆!!我同朋友都好衰淨係中意食脆果part唔中意食裡面既肉🙈😂 如果可以減返啲啲鹹味就perfect😂 但我估用黎配🍺🍻應該係岩岩好,只係我無飲酒🤔朋友話佢果杯mojiti好香薄荷味,酸酸地,開胃同解油膩都一流👍呢間酒吧實在俾到太大驚喜我!👏👏
我坐果個位望到廚師煮野食,好認真擺盤,好認真試味👍👏
蟹餅比較厚實,外皮香脆,都幾飽肚😂
呢間酒吧實在俾到太大驚喜我!👏👏