咁啱今日男朋友揸開車,途經大角咀見有啲肚餓就搵間落腳tea 一tea,仲要可以順便方便泊車。突然間發現呢間好吸睛嘅西餐cafe,餐廳外觀裝修都已深藍色,好有格調。入面座位唔算太多有幾張枱,屬於小店個類。要咗個XO醬蟹肉扁意粉,呢個好有驚喜,fusion 得泥味道唔錯,原來XO醬同炒意粉Crossover 10分惹味,有少少辣辣地好過癮。我哋再要咗海膽忌廉汁意大利飯,本身海膽嘅Creamy再加上忌廉嘅Creamy混合一齊,口味同感覺都非常夾,冇違和感,再配埋意大利飯,軟硬適中,粒粒分明,非常好食,又可以食到海膽嘅海水鮮味。小息我哋要咗一個炸番薯條另一款係炸牛油果條,配埋個忌廉芝士醬一流!嗌多咗個甜品share食,好少餐廳會有AppleCrumble 好驚訝呢間竟然!AppleCrumble 新鮮焗起,製作需時,但勝在熱辣辣,外脆內軟,每啖都有蘋果嘅清香,再配埋開心果雪糕簡直一流享受!有整體餐廳食物質素超級高質,下次要試吓佢嘅lunch set價錢更加抵食。