2021-11-09
文英街個邊不嬲都多野食 今次見到呢間掛住燈籠嘅居酒屋就入左去試下啦👅 座位都幾舒適架 同朋友泥食 飲下清酒都好適合👍🏻我哋今次就試左以下食物:2. 土手味噌煮日本黑毛和牛牛雜 有驚喜😍 用上日本黑毛和牛 有牛腩 牛腸等既部位 全部都好腍好入味🤤 仲有魔芋同蘿蔔都好好食😋3. 清酒浸鮑魚 薄薄既鮑魚片爽口 每一片都有好濃既清酒味👍🏻4. 堂弄海鮮大阪燒 好少居酒屋食到大阪燒🥰 好足料 有魷魚 豚肉等材料 加上醬汁同木魚好正🤩5. 磯燒廣島蠔 一串有3隻蠔 蠔味香濃燒得香口 醬汁帶甜味惹味👅6. 淳吟海鮮卷 賣相非常吸引😍 壽司上放左大量呑拿魚蓉 加上海膽 三文魚籽 金萡 賣相真係滿分💯 食落鮮甜 啖啖滿足🥰7. 海鮮刺身水菜沙律配柚子汁 一上枱先知有咁大碟🤩 有多款刺身 都非常新鮮😜 沙律菜配柚子汁好清新🤓8. 炸串 揀左南瓜同沙槌魚😀 炸物香脆唔油膩 2款都好抵食👍🏻食完仲有小甜品送 整體泥講坐得舒適 又近柯士甸站 不妨一試🌟
我哋今次就試左以下食物: