朋友新搬到寶琳, 我們House Warming 完就落街食自助餐啦!!! $168 食到自助餐, 本來沒什麼期望, 但想不到竟然食物同飲品的選擇種類很多!! Happpy Friday 基本上差不多坐滿了, 幸好我們都不用等位, 很快可以入座!而且枱的面積真心很大!! 果然是九龍區同香港區的分別, 大到覺得自己可以任攞食物鋪滿都鋪不滿一張枱! 好誇張! 明天不用上班...我們放縱了, 來個不醉無歸, haha! 叫了韓國米酒跟韓國真露, 韓國米酒: 酒精濃度不高, 只有6.6%, 帶甜的有汽米酒, 飲用前要搖幾搖把沉澱物搖均, 再要放上1分鐘才可打開飲, 很特別! 而且跟牛脊骨邊別邊飲味道好夾! 韓國真露: 這個酒精濃度很高呢, 17.8%!! 店員說味道似燒酒, 我反而覺得比較清淡, 飲多了都完全不覺! 姊妹們要小心呢~~  但香甜特別, 還是汽酒好一點! 另外, 餐廳仲有好多飲品選擇! 是我見過免費系列算多的一間! 我們叫了一個韓燒, 一個部隊鍋! 果然是貪心的香港人 部隊鍋 - 人蔘雞湯底: 人蔘味不太濃, 但湯底幾清甜, 後來忍不住問店員為什麼在出面可以飲用的人蔘雞湯味這麼濃

明天不用上班...我們放縱了, 來個不醉無歸, haha!

叫了韓國米酒跟韓國真露,
韓國米酒
 但香甜特別, 還是汽酒好一點!
韓國真露
韓國真露
飲品 - 豆漿, 酸梅湯, 西洋菜蜜
我們叫了一個韓燒, 一個部隊鍋! 果然是貪心的香港人

部隊鍋 - 人蔘雞湯底: 人蔘味不太濃, 但湯底幾清甜, 後來忍不住問店員為什麼在出面可以飲用的人蔘雞湯味這麼濃, 但為什麼去到火鍋差咁遠?! 他說因為人蔘會令食物越來越苦, 所以佢地不會落太多做湯底...要試到味建議行多幾步, 佢地的buffet bar 就有了, 而且味道超澴的 !
部隊鍋 - 人蔘雞湯底
韓燒: 店員很貼心, 燶了也會幫忙換新的, 很自動波呢!
超多選擇 Buffet Bar!!!

有三寶, 鮮冬菇, 雞腎, 海魷魚, 五花腩, 海蝦, 海石班, 秋刀魚, 多春魚, 紅腸
香茅豬扒, 牛仔骨, 辣雞翼, 雞肉, 泰式香茅雞肉串,泰式香茅豬頸肉, 泰式香芽豬扒 , 辣豬扒 , 牛脷, 鮮牛肉.........好多choice!!

側邊仲會有好多熟食 , 同日本壽司, 甜品.....這個buffet 價真的性價比高!
仲要有雪糕, 朱古力味中有朱古力碎呢!

而且仲有好多火鍋醬料給人自由揀!
韓式辣醬
2015-11-20