2022-11-25 128 瀏覽
極少去銅鑼灣,但友人勁大力推介黎呢到食晚餐,話環境舒適而且食物好有高水準,搞到我都好期待!Menu有勁多選擇,食物係用QR code落單,店員好友善好用心推介,當中酥炸軟殼蟹黃金忌廉蟹肉意粉最吸引我,所以試下先。忌廉黑松露野菌湯套餐既湯本來冇咩特別期望,點知超級驚喜,黑松露香氣濃郁到令人齒頰留香,加上湯飲到顆粒感,口感豐富,感覺係用搞拌器打成湯,十分真材實料!。酥炸軟殼蟹黃金忌廉蟹肉意粉賣相好吸引:擺碟整齊碟邊乾淨,仲有大大隻炸至金黃既軟殼蟹放係上面,大隻到同隻碟一樣長 加上醬汁金黃,同有大量蟹籽,好想即刻食番啖!醬汁咸蛋黃味香濃而且超級Creamy,味道唔咸,份量適中,可以拌哂成個意粉而又唔膩,每啖都會感受到咸蛋黃獨有既起沙感,仲有蟹味!軟殼蟹有鮮味,炸到好脆但內裡依然有汁。餐廳提供多款Pasta選擇,我揀左寬麵,質感煙韌,配上濃濃既黃金忌廉醬汁同蟹籽,整體口感真係一流!。酥炸啤酒豬手配鼠尾草梅子汁友人揀左呢個,豬手外皮炸到十分酥脆,肉質唔乾柴,加上搭配酸甜酸甜既汁及沙律,啖啖肉都完全冇油膩感冇邪惡感,令人忍唔住一舊接一舊!總結:十分驚喜!店員好友善又用心推介,環境又舒適,而且食物好

。忌廉黑松露野菌湯

。酥炸軟殼蟹黃金忌廉蟹肉意粉
加上醬汁金黃,同有大量蟹籽,好想即刻食番啖!

。酥炸啤酒豬手配鼠尾草梅子汁

總結:十分驚喜!店員好友善又用心推介,環境又舒適,而且食物好高水準:主菜好味,連湯既香味都勁濃郁
下次會再黎食!

。套餐仲可以加錢轉特飲,好耐冇係餐廳見到薄荷朱古力啦!甜度冰度都可以要求,清新既薄荷香味同香濃既朱古力真係好夾,下次試下其他先