ROYAL INN

餐廳: ROYAL INN
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
朋友想試呢間新開嘅餐廳,話”打卡able”,餐廳裝潢設計充滿了宮廷風格,一入門囗就係一個小型噴泉,大片的玻璃窗,完全好decent,係姊妹們/朋友聚會打卡嘅好地方。值得一提,1月29號晚餐時間7點左右:帶眼鏡扎馬尾嘅門口女職員非常好,一直招呼我哋,仲特意幫我地話俾廚房知個”香脆豬面頰肉義大利松露小雲吞”要走洋蔥,佢哋真係幫手安排;另一個著全套西装扎馬尾嘅應該係女經理,好好咁上菜時介紹個食物。兩個主菜:1、香脆豬面頰肉義大利松露小雲吞 Truffle tortelloni (guanciale, baby spinach, creamy sauce),好香嘅松露同皮滑;2、炭燒12oz安格斯西冷牛扒 配千層薯,車厘藤茄,天然海鹽 Grilled Angus sirloin steak 120z (Potato pave, vine tomato, Maldon sea salt )好香嘅炭燒味,選用高品質嘅安格斯牛扒,外脆內軟,內裡嫩滑多汁,配搭千層薯口感豐富,加上天然海鹽提味,令人回味無窮;另外加$78可以配埋香煎鴨肝 Seared Duck Liver,又係外層煎至微脆,內裡保持鵝肝

值得一提,1月29號晚餐時間7點左右:

兩個主菜:

好香嘅炭燒味,選用高品質嘅安格斯牛扒,外脆內軟,內裡嫩滑多汁,配搭千層薯口感豐富,加上天然海鹽提味,令人回味無窮;另外加$78可以配埋香煎鴨肝 Seared Duck Liver,又係外層煎至微脆,內裡保持鵝肝嘅嫩滑,值得一試。

非常滿意嘅一餐,會再encore!!
鵝肝
2024-01-29
鵝肝
  • 炭燒12oz安格斯西冷牛扒 配千層薯
  • 車厘藤茄,天然海鹽 Grilled Angus sirloin steak 120z
  • 香脆豬面頰肉義大利松露小雲吞
  • Truffle tortelloni
  • 炭燒12oz安格斯西冷牛扒 配千層薯
  • Grilled Angus sirloin steak 120z