假日同約咗朋友行尖沙咀,簡咗一間大家都想食好耐嘅餐廳👉🏻How To Live Well😊去開餐🍽我哋叫咗煎北海道帶子·伏特加蕃茄🍅奶油長通粉 同埋 🐮慢煮美國封門柳配烤薯角及烤雜菜 一齊share食😋而飲品我哋分別叫咗 Growthring (蜜糖西柚梳打)同埋 Passion Bloom (新鮮熱情果利賓納梳打)🍹❣️煎北海道帶子·伏特加蕃茄🍅奶油長通粉,面頭灑上少許芝士粉將芝士粉混合長通粉後,整個長通粉唔單止有蕃茄味更有芝士味,蕃茄醬汁唔知係味加咗伏特加,味道並無太過酸帶點清新而且味道亦都比較有層次,平時唔鐘意食蕃茄嘅朋友應該都會接受到👍🏻長通粉質地爽口彈牙,感覺似手工意粉,帶子雖然唔算係珍寶size,煎咗之後非常香口,口感爽唔會痴牙😃🐮慢煮美國封門柳配烤薯角及烤雜菜,我哋叫咗七成煮,封門柳賣相雖然麻麻,表皮有啲黑🙈但食落肉質有咬口,唔韌傾向鬆軟,牛肉味濃👍🏻而佢嘅烤薯角同烤雜菜,亦都好有誠意,全部烤薯角都加上海台粉少許芝麻,入口非常惹味,感覺同食薯片一樣咁開心,烤雜菜亦用咗all day breakfast 經常出現嘅大片烤蕃茄,烤瓜同玉子,令呢個main course相當豐富😊

🐝Growthring (蜜糖西柚梳打),梳打混合西柚汁同蜜糖,味道清新但又唔會太酸,能夠中和食咗重味食物嘅感覺✌🏻

Passion Bloom (新鮮熱情果利賓納梳打),利賓納沉底飲之前必須攬均,飲品用咗新鮮熱情果,餐廳亦跟咗半隻熱情果,如有需要可以再自行添加👍🏻味道都係清新,輕微酸,岩哂食完油膩食物之後享用😄