個標題好似讚得咁犀利得唔得架🤭個晚餐飯大家都食得開心同好滿意之前見朋友嚟幫襯午餐 認識到呢間台灣過江龍和牛烤肉店🍖二話不說 約兩位美食同好會黨員盡興下🥳我哋9月下旬去幫襯 當時撞正restaurant week 所以我哋都好爭札試邊一個set!!!.當晚店員都好好 俾晒兩個我哋揀 最終我哋選擇左平時餐廳提供嘅set 店員亦都好細心講解點睇佢哋嘅餐牌😂😂我地幫襯前研究左好耐但都睇唔明😂 原來分開左左邊同右邊咁睇 (恍然大悟🤓)我哋揀咗每位$598嘅套餐 有一啲食物再on top加錢 印象賣單每人8xx 成間餐廳座位唔多所以大家都坐得好闊落,環境舒適中間有一張long table 放晒所有調味料濕紙巾等等佢哋仲有好多唔同嘅小碟等客人可以自己去拎唔同嘅醬料青檸🍋‍🟩泡菜🌶️鹽蔥醬🫙蒜頭🧄蒜粉🧄辣粉🌶️黑松露醬🍄‍🟫海藻🥣醬油🧂先有兩款頭盤· 日本頂級A5和牛刺身· 招牌極生牛肉佐帕瑪森起司.平時好少有地食和牛刺身,最多都係食牛肉他他,所以刺身呢個體驗都幾特別,滿滿嘅油脂感,反而冇乜牛肉嘅味,點埋豉油同芥末好食啲.個吐司烤得脆脆,內裏鬆軟,配埋他他牛、魚子醬仲有Parmesan cheese 多重
個標題好似讚得咁犀利得唔得架🤭
個晚餐飯大家都食得開心同好滿意
之前見朋友嚟幫襯午餐 認識到呢間台灣過江龍和牛烤肉店🍖
二話不說 約兩位美食同好會黨員盡興下🥳
當晚店員都好好 俾晒兩個我哋揀
最終我哋選擇左平時餐廳提供嘅set
店員亦都好細心講解點睇佢哋嘅餐牌😂😂
我地幫襯前研究左好耐但都睇唔明😂
原來分開左左邊同右邊咁睇 (恍然大悟🤓)

成間餐廳座位唔多
所以大家都坐得好闊落,環境舒適
中間有一張long table 放晒所有調味料濕紙巾等等
佢哋仲有好多唔同嘅小碟
等客人可以自己去拎唔同嘅醬料

先有兩款頭盤
· 日本頂級A5和牛刺身
· 招牌極生牛肉佐帕瑪森起司
個吐司烤得脆脆,內裏鬆軟,配埋他他牛、魚子醬仲有Parmesan cheese 多重口味,幾好幾好

之後就開始烤肉啦
·「日本頂級A5和牛月見金磚」
·「日本頂級A5和牛牛小排」

見到佢啲牛都知道佢哋好靚🥹🥹🥹😍 靚牛燒出嚟都會好食是常識吧(只要燒得好😂)和牛嘅油脂好正,但每人都1-2舊就真係夠😂😂

侍應上菜時候亦都會教你點樣燒,要燒幾耐,有時亦都會過嚟幫我哋燒👍🏻👍🏻
同埋佢哋成個抽風都做得好好,嗰晚食完飯都冇油煙味

之後我哋加咗兩份
·「美國牛舌厚切」($100each)
個人本身唔係太鍾意食牛舌,嗰晚食咗一舊都接受到,口感不錯,鍾意食嘅朋友仔都滿意😀

之後係
·「菲力牛扒佐香蒜奶油」
本身個牛扒冇乜脂肪,所以專登搭配呢個香蒜奶油醬等牛扒嗦返啲汁,個醬好正🤤之後仲後悔冇叫一個白飯撈呢個汁嚟食
侍應仲教我哋食·「法式奶油生蠔」同埋·「日本帶子」嘅時候都可以擺埋入去一齊煮

之後到飯裏我哋加咗兩份·「真理丼」(+$140each)一份·「月見蔥花飯」(+$20each)
必需要加錢食佢嘅真理丼,強烈推介真係好好食!!!牛肉他他、黑松露醬、魚子醬、蛋黃、仲有海膽,口感太正啦!!!兩碗都清晒😂😂其實一食埋飯就好飽😂
反觀「月見蔥花飯」就唔建議大家加錢叫,因為同出邊調味區嘅鹽蔥醬差不多呢🥹

仲有一份「野菇盛合」,「日本山藥節瓜」,佢個淮山真係好好食!!!有驚喜🥹

題外話嗰晚朋友仔件衫整污糟咗,朋友原本喺調味區拎左啲濕紙巾抹,侍應好細心留意到主動行埋嚟問要唔要俾啲酒精濕紙巾方便啲抹,作為食客都覺得呢間餐廳好細心,要稱讚一下👍🏻👍🏻👍🏻
Encore指數都高!會推薦俾大家去食!環境亦都夠靜,適合慶祝活動😊
  • 真理丼