2023-10-04
一個識左好耐嘅同事last day了,諗住同佢食餐好嘅,知道佢鍾意食韓國野就揀左黎Yadillie Plate,荃灣店大家都近啲,在海之戀商場地點夠方便呀。荃灣店裝修好靚喎,用上深藍配金色,仲有大大嘅玻璃窗引入自然光,感覺真的不錯。店內用qr code落單,睇住個餐牌好多野都想食,一於點多幾款啦。🐖白切五花腩嘩,好貼心咁用個爐上喎,燒住水可保持五花腩的溫度,唔怕停油。五花腩厚薄適中,層肥層瘦入口即化,再包個生菜加埋生蒜、蔥、韓國芝麻葉、辣醬同蝦醬真係超好味,如果生菜唔夠,仲可以免費添加一次,正😍🦀芝士蟹籽蛋卷朋友至愛,不論係日式甜蛋卷定韓式芝士蛋卷,都必須要點一份,蛋卷又香又滑,入面包滿蟹籽已經極鮮味,再加上大量芝士,口感超正😚🐂玫瑰牛肉炒年糕看起黎有點平凡,但都好好食呀,入面有兩種年糕,雖然味道一樣,但有雙重口感。牛肉甜美,醬汁微辣很惹味,最重要係極多芝士,勁拉絲~😆🐓半半炸雞 (蔥蔥蔥+蜜味乳酪粉)食韓國野唔少得嘅炸雞,叫左雙併,貪心想試多幾款口味嘛。意外地個炸雞唔係用炸漿炸喎,雞皮香脆肉嫩滑,炸過都仲有肉汁。蔥口味有醬油,乳酪口味就係乾身炸雞灑上乳酪粉,甜甜地個人覺得幾好味。仲有
食韓國野唔少得嘅炸雞,叫左雙併,貪心想試多幾款口味嘛。意外地個炸雞唔係用炸漿炸喎,雞皮香脆肉嫩滑,炸過都仲有肉汁。蔥口味有醬油,乳酪口味就係乾身炸雞灑上乳酪粉,甜甜地個人覺得幾好味。仲有香口嘅蕃薯條,不過附送嘅醃蘿蔔實在太酸了,果斷放棄🤪
飲品好好睇,沖到好似酒吧出品咁😆梳打入面仲有爆爆珠,沙冰香甜,兩杯都唔錯。
其實已經好飽,但同事話想食韓國呢種綿綿冰,於是又追加了一份,揀了蜜瓜口味,其實都想試埋朱古力同芒果😆下次吧。賣相好靚😍蜜瓜香甜,綿綿冰係蜜瓜荳奶味,雖然係食冰,但唔淡口㗎,亦不過甜,正! 午市全單七折,唔平但食物好高質,樣樣都好食無失望😘