2024-12-08
坐低後叫咗女店員一次想落單,佢上緊菜話等等,等完冇回頭。Ok,轉叫男店員落單,叫兩次都冇反應,第三次叫勁大聲,終於應,點解行到埋黎去咗隔離檯冇話要落單的?!人哋見佢行到埋去,話是但落埋啦,人地兩個人,個老婆叫兩個椰子雞米,一個轉雞髀另上,一個唔駛轉,我坐隔離檯都聽到,佢企人哋面對面竟然聽唔到,落咗雞髀另上嗰個後,指住個老公問「佢要咩?係咪唔駛」?!個老婆無言,話我咪話要兩個囉,淨係一個轉雞髀另上。男店員「啊」後就一路撳佢部落單機,然後直接走咗,冇過黎我檯落單,由佢個勢想走,到佢行到返收銀,我地勁大聲叫咗四五次「唔該」,佢都好似聾咗咁完全唔理人。我哋要舉晒手叫多好多次,直至店員見到我哋叫,好大聲叫佢話「嗰邊落單呀」,佢先識過黎,然後我哋想嗌嘢食,佢話等等,跟住企咗喺我哋張枱旁邊幾分鐘淨係篤嗰部落單機,督完先嗌到我哋個兩碗。我哋淨係叫咗兩碗米線,然後等上菜先係精彩嘅部份。男店員首先上錯雞腳小食俾我地,再上錯米線比另一檯,然後又上錯小食同嘢飲比叫兩碗椰子雞米嗰檯,仲要擺低就走咗,完全唔理人哋挨住佢話冇落過,總之全部錯晒。女店員鬧佢「你落錯晒全部單,你唔好再落單,廚房而家好嬲」,跟住我見佢長期
個老婆無言,話我咪話要兩個囉,淨係一個轉雞髀另上。
女店員鬧佢「你落錯晒全部單,你唔好再落單,廚房而家好嬲」,跟住我見佢長期係企喺收銀度收錢,連門口有人入嚟要帶定安排座位都唔識,基本上所有嘢係女店員做晒。
個米線好味,啲湯都好味,以前食過黑蒜同花雕醉雞都好味,但蕃茄湯真係唔係好掂,甜得好假。
但個男店員咁樣做嘢真係好攞命,會搞到人唔敢再去食,而且一個小食嘅價錢基本上等於一碗米線,其實都幾黐線,譚仔碗米線平過佢,啲姐姐又好過佢,真係搞唔掂。