2016-12-30
差不多六點先訂枱, 唸住去完按摩就過去食, 去到啲人都走七七八八, 唔係剩返好多枱客, 一行入門口冇人招呼, 等左好耐先有人發覺我地, 我地話訂左枱, 叫我地坐係門口等一陣, 結果安排左我地坐近門口既位 叫完茶, 送黎茶壺蓋有幾大達既油漬, 雖然我知道每次既茶壺用完都係倒左啲茶葉, 然後就俾下一張枱用, 但係啲待應見到咁大達油漬, 都照拎俾下一家客人, 可想言知清潔度都係一般炸排骨擔擔麵, 排骨炸得香口, 唔干身, 啲麵煮得剛好, 個湯底好香花生味, 不過唔辣, 若果帶少許辣會更好味炸素鴨, 一般黃鱔糊配銀絲卷, 一次過滿足我兩個願望, 鱔糊唔係太大碟, 兩口子食差不多, 若個多人既話, 應該唔太夠食, 銀絲卷蒸得好味過北京樓, 唔會一咬開就散晒生煎飽, 係本店推介, 我地都叫左碟黎試下, 剛煎起, 入面有湯汁包住
叫完茶, 送黎茶壺蓋有幾大達既油漬, 雖然我知道每次既茶壺用完都係倒左啲茶葉, 然後就俾下一張枱用, 但係啲待應見到咁大達油漬, 都照拎俾下一家客人, 可想言知清潔度都係一般 炸排骨擔擔麵, 排骨炸得香口, 唔干身, 啲麵煮得剛好, 個湯底好香花生味, 不過唔辣, 若果帶少許辣會更好味 炸素鴨, 一般 黃鱔糊配銀絲卷, 一次過滿足我兩個願望, 鱔糊唔係太大碟, 兩口子食差不多, 若個多人既話, 應該唔太夠食, 銀絲卷蒸得好味過北京樓, 唔會一咬開就散晒 生煎飽, 係本店推介, 我地都叫左碟黎試下, 剛煎起, 入面有湯汁包住