.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🍜 𝐃𝐢𝐬𝐜𝐨𝐯𝐞𝐫 𝐭𝐡𝐞 𝐀𝐫𝐭 𝐨𝐟 𝐉𝐚𝐩𝐚𝐧𝐞𝐬𝐞 𝐑𝐚𝐦𝐞𝐧 @ 🌟 麺家金鰭《👽食神大媽食拉麵》.⠀💁‍♀️ 圖片展示美食為:Rich Sea Bream Fish Ramen HKD 138Eel Rice Hitsumabushi Set HKD 168Japanese Style Potato Salad HKD 48Spanish Pork Gyoza HKD 58Grilled Ox-Tongue with Salt HKD 78Crispy Fried Chicken HKD 60👽 首次登陸香港,來自日本嘅過獎龍,主打將海鮮嘅鮮味帶上檯,令菜式鮮味十足。.🍜 呢碗「濃厚鯛白湯拉麵」絕對係必叫嘅推介菜式,鯛魚熬成嘅湯底濃郁香濃,每一啖都可以品嚐到鯛魚嘅鮮美。配料方面,嫩燒鯛魚塊、煙低溫腩肉叉燒、慢煮豬肩叉燒同煙燻日本溏心蛋,紫洋蔥同竹筍增添咗口感同層次感。滿滿嘅滋味同濃郁湯底,真係令人食得好滿足。.🐟 本身想試銀鱈魚,可惜當日未有供應。所以就叫左呢份「鰻魚飯套餐」試下,無後悔呢!鰻魚燒得有炭香味,肉質鮮嫩,加
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
.⠀
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Spanish Pork Gyoza HKD 58
Crispy Fried Chicken HKD 60

Rich Sea Bream Fish Ramen

🐟 本身想試銀鱈魚,可惜當日未有供應。所以就叫左呢份「鰻魚飯套餐」試下,無後悔呢!鰻魚燒得有炭香味,肉質鮮嫩,加上燒得香脆嘅外皮,飯粒鬆軟,配上茶漬,味道鮮味濃郁。

Eel Rice Hitsumabushi Set

👅 除左主食,其他單點食物都好出色,「蔥花牛舌」燒得嫩口,有肉汁,少許彈牙口感,份量都好足!

Grilled Ox-Tongue with Salt

🥗 食日本耶最鍾意嘅前菜就係「薯仔沙律」,自家製嘅沙律醬調味好味,加入青瓜、胡蘿蔔和紫洋蔥等配料,增添層次感。

Japanese Style Potato Salad

🥟 仲有「西班牙豬肉餃子」嘅餡料調味好鮮味,餃子煎得金黃酥脆,外層餅皮香脆,內裡保持多汁。

Spanish Pork Gyoza

🐔 驚喜嘅係「炸雞肉」,好大件,但係炸得外脆內嫩,咬落有肉汁,估唔到咁好味!

Crispy Fried Chicken

😋 真係好鍾意呢度個湯底,真係好濃郁、好鮮味。同埋其他小食都完全冇揸流攤,款款都係足料又好味!食完成餐飯幾個鐘都唔會口渴,證明真材實料!呢間過江龍,絕對值得一試呢!

📍 尖沙咀柯士甸道西1號ELEMENTS圓方水區1樓1030號舖
☎️ +(852)2196-8208
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️