2024-02-16
.‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.😋 ᗩᖴᖴOᖇᗪᗩᗷᒪE Yᑌᗰ Yᑌᗰ TᗩIᗯᗩᑎ EᗩTS @ 🌟 一起食堂《👽食神大媽食台灣菜》.💁♀️ 圖片展示美食為:Taiwanese Braised Pork with Rice HKD 38- Deep-fried Sweet Potatoes- Mini Taro Ball with Grass Jelly + HKD 14Taiwanese Three Assorted Braised Beef Noodles HKD 102Taiwanese Braised Platter HKD 78Taiwanese Shrimp Rolls HKD 32Deep-fried Squid Balls HKD 42.👽 已經好多人同大媽介紹過呢間餐廳,話食台灣嘢好抵。今次終於有機會就嚟試下啦!裝修簡潔得黎又有花心思,例如天燈造型嘅燈具,仿和紙嘅間隔等等,令人坐得好舒服。.🧆 剛好碰上下午茶時段有優惠套餐,所以就叫咗「魯肉飯」。肉燉得好軟好入味,配埋啲醬汁,成碗飯可以食晒。小食就揀咗配「地瓜條」,好粗身,炸得酥脆,讚!.🍜
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁♀️ 圖片展示美食為:
- Deep-fried Sweet Potatoes
Taiwanese Shrimp Rolls HKD 32
Deep-fried Squid Balls HKD 42
🍜 呢碗「紅燒三寶牛肉麵」絕對係至愛,所謂三寶其實係:牛腱、牛肋條、牛丸,一次過可以食到唔同種類嘅牛肉!牛肉燉得好軟好入味,湯底夠濃郁,微辣令味道更豐富。麵夠彈性,好大碗份量絕對足夠。
🍱 「古早滷水拼盤」真係好豐富,有齊滷牛腱、雞翼、滷蛋同豬耳,滷水煮得入味,肉質好軟好嫩,好味!基本上胃口細嘅話淨係食個拼盤已經夠晒,認真抵到爆!
🦐 好少見到呢款「府城蝦卷」,蝦肉打得好彈牙。外皮少少脆,調味好得。
🐙 再叫埋經典嘅「炸花枝丸」,炸得外層金黃酥脆,入面嘅肉質鮮嫩彈牙,每一粒都好大隻。最正係完全唔覺油膩。
🧋 跟餐可以優惠價加配甜品「迷你芋圓仙草凍」,食完飯嘆埋呢一個超爽嘅甜品,清一清味蕾,又唔怕會太飽,超滿足呢。
😝 今次食過之後,真心覺得好驚喜。食物份量足,味道又好味,難怪長期咁多人幫襯呢,有機會大家記得試下。
📍 灣仔軒尼詩道153號地舖
📲 +(852)6810-6002