2023-05-15
今時今日食素已經好新穎好多選擇,哩間素食餐廳都係素食朋友推介,閒日晚飯時間都爆滿,好受歡迎。餐廳主色係白襯紫,環境簡潔利落,有一間包廂房仔。我地叫左個一人餐再加個pizza,已經好豐富好飽!前菜[紫薯紅菜頭波波+麻醬沙薑豆絲粉皮]兩款前菜,紅菜頭爽爽地加埋紫薯蓉口感幾好,豆絲粉皮食落同平時食雞絲幾乎一樣!!盧荀素香鬆首蓿芽手卷首蓿芽既味道好突出,口感帶點爽脆,加埋盧荀同青瓜,好清新!茶樹菇竹笙黃耳百合燉湯熱辣辣👍🏻茶樹落味道好香,竹笙爽口,湯頭鮮甜滿滿滋潤感。黃咖哩藜麥野菜燴猴菇配印度煎餅及珍珠糙米飯咖哩我覺得完全唔辣,連平時唔食得辣既朋友都食到,椰汁香味幾出,猴頭菇索左咖哩汁好好食👍🏻加埋藜麥,雜菜,都好豐富👍🏻中意佢有飯又有薄餅,兜咖哩汁食到見底😂大啡菇松露薄餅大啡菇味道焗完之後好香又juicy,薄脆餅底上係厚厚既芝士,再加埋沙律菜, 好味☑️最後加$5就有件紫薯乳酪蛋糕🍰口感實在,味道似cheesecake,必加之選☑️食完依餐有d令我想試下食多d素,其實健康又一d都唔寡👌🏻
餐廳主色係白襯紫,環境簡潔利落,有一間包廂房仔。
我地叫左個一人餐再加個pizza,已經好豐富好飽!
前菜[紫薯紅菜頭波波+麻醬沙薑豆絲粉皮]
盧荀素香鬆首蓿芽手卷
首蓿芽既味道好突出,口感帶點爽脆,加埋盧荀同青瓜,好清新!
茶樹菇竹笙黃耳百合燉湯
熱辣辣👍🏻茶樹落味道好香,竹笙爽口,湯頭鮮甜滿滿滋潤感。
黃咖哩藜麥野菜燴猴菇配印度煎餅及珍珠糙米飯
大啡菇松露薄餅
食完依餐有d令我想試下食多d素,其實健康又一d都唔寡👌🏻