2020-06-14
依家打邊爐通常都有做折所以特登揀d 正價絕對唔會食既餐廳黎試當晚bk 左七點半,我地七點早到左都唔比入,唯有坐係門口睇下餐牌先餐牌都好有特色,一對門甘,好重手坐左一陣都算多人walk in 但要等到八點幾就有位最後坐到七點三就比我地入去一坐底就擺低依個洋蔥醬,埋單先知$15 一碟。。。。但真係好好味,佢可以提升d 食物到另一層次,所以值得比依$15一個鍋都要二百尾,鴛鴦先338, 梗係揀鴛鴦一個紅泥小染,係麻辣底,一個養生鍋,係烏雞花膠底麻辣一開頭都無咩料到。。。可能都有譚仔十小甘上下,但對我地食開辣既人黎講真係好似無辣甘。。。中間個圈係大量花椒,連住麻辣底,甘就唔駛成日筆到d 花椒粒,好貼心既設計,麻辣無乜料,得三舊豆腐同兩舊仔鴨血,鴨血勁滑, 豆腐好特別,好吸湯,養生都有半隻小烏雞可以食下,填填肚,d 湯都ok 甜依度大部份都係分左三人份量同五人份量我地三個人,所以叫哂平d 既三人份依生菠菠糖一上碟就覺得好似食芝麻卷甘入面好多芝麻好香,好好食,但唔覺得自己食緊麻辣鍋甘墨條就普通d, 墨魚味唔算好重,口感係硬身dd, 似長形墨魚丸甘,唔算彈牙枝仔冰係好多人勁讚,一食落去係甜既,彈牙質
所以特登揀d 正價絕對唔會食既餐廳黎試
餐牌都好有特色,一對門甘,好重手
坐左一陣都算多人walk in 但要等到八點幾就有位
最後坐到七點三就比我地入去
一個鍋都要二百尾,鴛鴦先338, 梗係揀鴛鴦
一個紅泥小染,係麻辣底,一個養生鍋,係烏雞花膠底
依度大部份都係分左三人份量同五人份量
我地三個人,所以叫哂平d 既三人份
依生菠菠糖一上碟就覺得好似食芝麻卷甘
入面好多芝麻好香,好好食,但唔覺得自己食緊麻辣鍋甘
枝仔冰係好多人勁讚,一食落去係甜既,彈牙質地,係唔錯,似食緊甜品
之後梗係要叫壽司款,一豚一牛
個賣相真係好得,豬肉味好夠好香,下面係豬肉滑前,好有口感同勁香豬肉味
牛肉壽司,佢都寫淥四分鐘,但之後發覺上面塊牛會變太老,所以建議拆番上面塊牛自己夾住淥會好d, 下面舊飯就係似酒樓牛肉球甘,上面牛肉重牛味,係淥太耐了,牛肉球就無咩特別,唔會好重牛味
最後當然唔夠飽,叫左d 澱粉填下肚先
薯粉上既粒粒似係未熟西米~~
薯粉係幼身,好吸湯,本身以為麻辣個邊無咩料到,點知一擺d 薯粉落去,吸哂湯,勁麻辣,我同fd 兩個食得辣既都覺得好麻
口感就正常,都彈牙
整體真係大食既係度應該會食窮,同埋最好三人或五人黎食,d 份量可以預到一人一件甘