2021-09-13 117 瀏覽
食罐罐都可以好好味😻喺銅鑼灣耀華街嘅Mr Kanso 喺日本經營咗已經好長時間 以日本罐頭做主題 再加入唔同元素去煮出各樣美食 好有gimmick❣️裝修仲好靚 有一大幅罐頭牆🥫啱晒打咭今次試咗兩款lunch set同追加小食💕◾蟹膏蟹籽燴飯呢個risotto真係不得了💯大量蟹膏同蟹籽加埋紫菜撈勻食 食落好鮮好rich 而且飯嘅軟硬度啱啱好 調味適中唔會太膩🍛上枱時旁邊放咗一個罐罐display 話比你知煮呢個飯嘅時候用咗呢個罐頭架😸呢個概念真係好得意◽火炙燒芝士三文魚飯嘩🧀面頭嘅火炙芝士已經好吸睛 炒飯夠乾身 入面有三文魚肉/三文魚籽/蛋 每一啖都好豐富 加埋芝士嘅醎香 好有層次🤤◾黑松露薯蓉外形好似一個小盆栽☘️雖然係小食但係份量食都多 薯蓉質感較為厚實 所以更加有飽肚感 黑松露好香 佈滿晒成個薯蓉架🥄◽栗子蓉脆餅脆餅乾上面有栗子蛋黃醬 再加上士多啤梨同朱古力醬🍫作為甜品都幾唔錯 配搭比較特別又唔會太甜Lunch set都有配飲品 另外仲有三式頭盤➡️蒟蒻/胡麻豆腐/山葵 開胃又好味呢度有gimmick得嚟 每樣野都做得好精緻 staff嘅態度又nice😉相信我都忍唔住會好快再去
食罐罐都可以好好味😻

今次試咗兩款lunch set同追加小食💕