2024-07-24 1010 瀏覽
諗唔到食乜嘅時候,放題絕對係個好選擇~ 尤其係好似我呢類,鍾意樣樣野試少少嘅人就最啱!餐牌上分別有4個等級可以揀,我地就揀咗LV3澳洲和牛海鮮放題。除咗有牛同海鮮外,仲有雞、羊、各款前菜/沙律、日式料理、蔬菜、飯、麵、湯、甜品都係任食~因為做緊水果夏祭,坐低無耐,職員就為我地送上呂宋芒雜果沙律(限一份)同水果醬封門柳壺漬。食少少沙律開下胃。之後再送上排得好靚嘅拼盤,包括有:澳洲和牛-牛肋肉、澳洲和牛-上級牛胸腹肉、澳洲穀飼原塊牛板健、美國和牛肩胛肉眼、特選牛小排、牛舌、嚴選牛肩里肌肉、美國牛胸腹肉。海鮮方面就有: 大虎蝦、鮑魚、帆立貝、青口、翡翠螺。試過拼盤上唔同嘅牛之後,我主供以下衣幾款!當然以和牛為主!肉質比較香嫩~配埋生菜同香蒜醬食,感覺唔會太膩~ 澳洲和牛肉眼芯(醬醃)美國和牛肩胛肉眼(燒汁)澳洲和牛-上級牛胸肉(原味)澳洲和牛-特上牛肋肉(原味厚切)海鮮類方面,必點嘅一定係生蠔、醬燒廣島蠔、清酒煮蜆、蒲燒鰻魚同海魚魚干!生蠔都幾大隻~如果想方便啲嘅就可以直接揀醬燒廣島蠔。至於蒲燒鰻魚,又厚又大件,都幾有驚喜!魚干就可以當做小食,配埋啤酒就啱晒!食完咁多肉類之後,可以食返啲蔬菜

海鮮方面就有: 大虎蝦、鮑魚、帆立貝、青口、翡翠螺。

澳洲和牛肉眼芯(醬醃)
美國和牛肩胛肉眼(燒汁)
澳洲和牛-上級牛胸肉(原味)
澳洲和牛-特上牛肋肉(原味厚切)

食完咁多肉類之後,可以食返啲蔬菜類!我自己就最鍾意牛油金菇同牛油蘆筍~ 金菇吸滿牛油後,好香滑!而牛油蘆筍就好爽嫩~

貓山王榴槤刈包 (每人限量一件)
好期待最後嘅貓山王榴槤甜品!上面係滿滿嘅貓山王榴槤蓉~仲有少少脆米做裝飾,啱晒打卡~貓山王入口軟滑香甜,配上刈包感覺有啲飽,如果可以單叫貓山王榴槤蓉就完美喇!

另外雪櫃有大量不同嘅飲品,同甜品可以隨意任拎~

📍📍📍📍📍📍📍📍📍📍
佐賀燒肉谷 (雅蘭中心)
地址: 旺角彌敦道625 & 639號雅蘭中心地下(部份)及1樓116號舖