馬哥孛羅咖啡廳

Cafe Marco
餐廳: 馬哥孛羅咖啡廳
資訊:

2020-10-02 4701 瀏覽
近排好興staycation既緣故 我訂左位於尖沙咀既Marco Polo Hotel 零房價優惠 包左$1,200蚊餐飲消費額 用左黎食個lunch buffet一到餐廳門口 咁岩staff行開左 要等左5分鐘先有人行出黎接觸 量完體溫就去帶位 坐左係面向buffet枱位置拿拿聲出去拎野食 燒味 熱葷 壽司刺身 甜品 海鮮 基本上都係啲常見會有既款式第一款介紹既緊係海鮮 除左蟹腳 仲有青口 小龍蝦 翡翠螺 但最好味係淨係得蟹腳 每次一出就會比人掃哂 鮮甜美味 其次青口都唔錯 其他就食到有沙/冇味燒味有叉燒同燒鵝,2樣既肉都太硬 食左一次就冇再拎剌身方面 有三文魚 吞拿魚同八爪魚 吞拿魚見到有血水係碟到已經唔想拎 三文魚一出又係排哂長龍去拎 睇顏色就不算太新鮮 味道都冇咩味黎到冷盤 我自己覺得呢到既冷盤係幾好味 煙火腿 煙三文魚 各類芝士 只係其他顧客夾到有啲核突但味道好開胃熱葷就... 真係全部都係一般/可以話唔好味 除左串燒 燒牛肉同羊肉比較好 其他都冇再拎第二次 好多都係同一個死證:太硬另外仲有印度專區 係見到有個東南亞大廚去主理 但我就冇試到到燉湯 食完咁多野就想飲個湯暖下胃

其次青口都唔錯 其他就食到有沙/冇味

燒味有叉燒同燒鵝,2樣既肉都太硬 食左一次就冇再拎

但味道好開胃

另外仲有印度專區 係見到有個東南亞大廚去主理 但我就冇試到

到燉湯 食完咁多野就想飲個湯暖下胃 今日就有個燉雞湯 呢個好好味 就連我男朋友平時唔中意飲湯都話好味 鮮甜又飲到有雞味

最後就係甜品 喺呢度發生咗一段小插曲 我希望酒店都可以正視返 咁我係拎朱古力噴泉嘅時候 見到有位長者直接除低口罩係朱古力噴泉面前係到食囉 衛生好有問題
見到都唔想拎,至於其他甜品 全部都比熱葷好味 係酒店水平 我最後係冇再拎熱葷 全食甜品 同場仲有movenpick雪糕 超過10款口味

• 甜品
  • Movenpick雪糕