4天前
最近睇完《破地獄》,真係好發人心省,令我反思咗好多關於人生嘅意義。咁我決定去隔離嘅樂天經典,享受一餐美味,真係及時行樂!🤩首先,第一道小食係**黃金魚皮**。炸魚皮加埋香濃嘅蛋黃醬,再加一啲辣味,簡直好惹味!每一口都酥脆又香濃,根本停唔落!👌 接住落嚟就係今日最重點嘅**黃金焗螃蟹**🦀。呢道螃蟹真係新鮮得不得了,肉質鮮美、焗到金黃醬,香氣四溢,食到口中真係覺得好爽!😍 然後有**金銀蛋浸時菜**,呢道菠菜充滿鈣質,健康又好味,搭配金銀蛋,滑滑地,真係一口接一口,特別適合想輕食嘅朋友!🥗 最後,我仲點咗一碗**臘味炒飯**,秋冬食呢個特別暖肚,臘味嘅香氣同米飯結合得好好,每一口都令人覺得好幸福!🍚 餐後我以一碗**清心丸綠豆沙**作結,呢個甜品清新可口,解膩又養生,真係完美收尾!😌 樂天經典嘅呢頓餐唔單止係美食享受,仲令我喺忙碌生活中搵到一絲寧靜。真心推介呢間餐廳,快啲嚟享受一餐美好嘅食物啦!✨