出黎長沙灣呢度拎啲野,順便同朋友黎食個tea,朋友推薦呢間好有私隱嘅車仔麵店,啲位全部都係獨立㗎,仲係簡約風裝修,感覺有啲文青添。下午茶無乜人,咁我地就唔客氣坐張四人枱啦,枱上有辣醬同菜莆,個菜莆炒過辣辣地仲幾有蒜香,好味喎。先來兩杯凍飲,要左凍鴛鴦同凍朱古力,唔知係咪杯鴦要左少甜,好似連奶都少左咁,而且茶味唔夠得啡味,屬一般。相反杯朱就幾好味,好濃朱古力味,少甜啱啱好,正好為一陣碗辣粉解解辣。自己點左呢碗牛三寶車仔麵,哈哈,好紅呀。湯底揀左重慶麻辣湯,要小辣咋但已經好辣,無乜麻味,個辣味都唔夠香。跟配米粉,吸左湯都好爽口,唔錯。餸方面有牛腩,牛肚同牛丸,個牛腩炆得軟腍好味喎。朋友就要左公司車仔麵,貪佢咩餸都有啲夠豐富。湯底要左豬骨濃湯+秘制辣汁,真係好濃豬骨味,呢款湯底正啲,推介!好肚餓又加左啲小食,先來個滋味蜜糖燒賣,好酥脆唔油膩,咁樣有蜜糖去炸燒賣又幾好食,可以學下整。仲有勁脆炸雲吞,炸得香口又鬆脆,點埋個雞醬一流。最後仲有皇牌香酥炸雞翼,勁香口勁香口勁香口,外皮脆但肉仲好嫩滑,又係好好味。可以用QR Code自己落單幾方便,入面啲飲品全部可以自己揀少甜少冰等,個網站好user
自己點左呢碗牛三寶車仔麵,哈哈,好紅呀。
跟配米粉,吸左湯都好爽口,唔錯。
餸方面有牛腩,牛肚同牛丸,個牛腩炆得軟腍好味喎。
朋友就要左公司車仔麵,貪佢咩餸都有啲夠豐富。
仲有勁脆炸雲吞,炸得香口又鬆脆,點埋個雞醬一流。
可以用QR Code自己落單幾方便,入面啲飲品全部可以自己揀少甜少冰等,個網站好user friendly。

雖然唔係樣樣都好好食,但整體屬中上水準,加上店內很乾淨,價錢又不貴,確實係好選擇黎。
2021-04-09