2009-04-28
今日又約左我師妹去做gym~我約左佢係阿升麵線度等~但來冇捻住食架~但佢話肚餓wo~咪同佢一齊食囉~依家做緊優惠,買大腸麵線(小/大) + 鹽酥雞(小/大)/花枝丸/鹽酥菇~ +6蚊就有杯野飲~有成700ml咁大杯大腸麵線依碗+左元貝同柯仔~咸度適中(聽師妹說佢上次食好咸,今次好彩)有好多柯仔~但我覺得佢d麵線搞2下就稀晒(只是搞埋d蔥粒果幾下)~阿土麵線的就杰身少少,大腸比阿土的大舊鹽酥菇出奇地好味~有雞脾菇同金菇,雞脾菇咬落有汁,金菇好脆~好似食酒樓放底果d柞米粉咁~睇落好似幾油膩~但食落又唔會wo~有d意外驚喜花枝丸好有花枝味~食得出唔係麵粉丸,有少少細碎既花枝粒~食完口有餘韻~正朱古力奶茶開頭第1啖好淡~似朱古力粉溝水~飲多幾啖好濃朱古力味~但一d茶味都冇~少少甜~簡直係度飲緊茶記既少甜朱古力,大大杯~飲唔晒就比我掉左=.=花枝丸最討我歡心~鹽酥菇最新奇~但佢杯野飲就真係麻麻到唔麻麻~會再食~但一定唔會飲野=﹏=v
大腸麵線
鹽酥菇