2022-06-13 236 瀏覽
難得星期五放假所以就出咗去尖沙咀行街喺K11想搵個下午茶食就去返平時食開嘅pancake店呢間嘅pancake係我食過最好食的(⑉︎• •⑉︎)♡︎𝐎𝐫𝐝𝐞𝐫::⧐ Caramel Chocolate Souffle | $108⧐ Uji Matcha Souffle | $108⧐ Matcha Latte(Iced) | $56Skimmed Milk, Less Ice, Less sweet落咗單之後等咗大概20分鐘就有得食兩個疏乎厘都好出色製作嘅時間拿捏得好好唔會話overcooked而且配料都用得好好抹茶疏乎厘就配上左抹茶雪糕 紅豆 日本蕨餅奶油cream 抹茶cream 再有抹茶醬份量都配合得好好 茶味好濃郁而另外一個朱古力疏乎厘就配上朱古力醬 donut(?) 咖啡味雪糕 仲有少少朱古力餅碎我個人來講就覺得個donut一般吧其他嘢都好好食 好有空氣感 朱古力味好重抹茶鮮奶就選擇左用脫脂奶味道依然好好 好濃郁嘅茶味整體來講我都好鍾意呢間餐廳希望可以保持水準啦不過有一樣嘢真係好討厭就係佢環境實在太嘈老實講真係似一個街市多過Cafe隔籬枱嘅食客大大聲喺度傾偈實在太過影響食嘢嘅心情
難得星期五放假所以就出咗去尖沙咀行街
喺K11想搵個下午茶食