2014-01-23
上網成日見到分子雪糕 . 一直想試.果日無咩做 特登去TST買黎食今個月既雪糕有 黑白豆腐花、焦糖醬海鹽牛奶脆脆、流沙奶黃包、焦糖燉蛋全部都係$44雖然我平時好鍾意食焦糖燉蛋.食呢隻味比較普通 , 所以無諗住試焦糖醬海鹽牛奶脆脆 ( 心諗好甜又咸..會唔會好怪 )最後 我簡左 流沙奶黃包 <---見youtube有人推介過味道ok . 重奶黃味 .post左上facebook後, 有朋友話焦糖醬海鹽牛奶脆脆都好好味第二日去開TST心思思想試埋其他味 ,要左焦糖醬海鹽牛奶脆脆 同 黑白豆腐花黑白豆腐花 真係好似食緊豆腐花 . 第1球既頂放左黃糖 , 而第2球有D芝麻醬但我覺得如果係黃糖豆腐花 + 芝麻雪糕會更好.而焦糖醬海鹽牛奶脆脆 一啖就愛上 味道特別 . 平時我買朱古力都唔會簡海鹽味但估唔到又甜又咸都夾到過左成個月先打食評 ( 因為我無呢個習慣 )最近係facebook個專頁見到 5/2 至 24/2 係脆皮樂家杏仁糖每買一杯雪糕,即送"脆皮樂家杏仁糖"分子雪糕$5現金券同Dark Roca試食裝一粒!真係好想食 睇黎我上左癮了
果日無咩做 特登去TST買黎食
全部都係$44
焦糖醬海鹽牛奶脆脆 ( 心諗好甜又咸..會唔會好怪 )
味道ok . 重奶黃味 .
第二日去開TST心思思想試埋其他味 ,
要左焦糖醬海鹽牛奶脆脆 同 黑白豆腐花 黑白豆腐花 真係好似食緊豆腐花 .
第1球既頂放左黃糖 , 而第2球有D芝麻醬
但我覺得如果係黃糖豆腐花 + 芝麻雪糕會更好.
而焦糖醬海鹽牛奶脆脆 一啖就愛上
味道特別 . 平時我買朱古力都唔會簡海鹽味
但估唔到又甜又咸都夾到
過左成個月先打食評 ( 因為我無呢個習慣 )
真係好想食 睇黎我上左癮了