2018-09-16
今晚有事需要到佐敦嗰邊做嘢,放工嘅時候已經夜晚了。途經上海街,見到有一間食印度咖哩嘅餐廳,諗番起原來我都有好耐冇食過印度咖哩,所以決定入去食。Strawberry Milk shake $42個飲品餐牌上面有好多種選擇,但係我就揀咗士多啤梨奶昔。佢嘅士多啤梨奶昔飲落去都幾甜,好香士多啤梨味,仲加上一舊雲呢拿雪糕,非常透心涼。Vanilla Ice Cream on Cranberry Juice $42飲落去酸酸甜甜,好清新,好好飲!再加上雲呢拿雪糕,個味道都幾夾㗎。Chicken Kebab $85其實我個人都好鍾意食卡巴呢一類嘅菜式,因為食落去又方便,而且口感有豐富!呢一度嘅雞肉卡巴好大份,配料有好多,有雞肉同沙律菜,雞肉好嫩滑,沙律菜撈埋沙律醬黎食好惹味。Prawn Curry $105呢一個咖哩大蝦好好食,佢嘅咖哩好香椰奶嘅味道,帶少少酸,而且辣度唔算好高,食落去好溫和。大蝦非常爽口彈牙,好新鮮,好好食。Garlic Naan $28我係第一次見到顏色非常豐富嘅蒜蓉烤餅,因為呢度嘅烤餅上面有好多唔同顏色嘅蔬菜粒,食落去好香蒜蓉同牛油嘅香味,烤到外皮香脆,但係內裏仲好軟熟,點咖
Strawberry Milk shake $42
Chicken Kebab $85
Prawn Curry $105
Garlic Naan $28
我係第一次見到顏色非常豐富嘅蒜蓉烤餅,因為呢度嘅烤餅上面有好多唔同顏色嘅蔬菜粒,食落去好香蒜蓉同牛油嘅香味,烤到外皮香脆,但係內裏仲好軟熟,點咖哩食一流。
Baby Back Ribs Half $115
呢一度嘅烤豬肋骨亦都非常高水準!佢嘅烤豬肋骨肉質非常軟淋,差唔多係入口即溶。而佢嘅醬汁係燒烤醬,非常香濃未,再配上薯角,脆卜卜,點茄汁食好正。