餐廳: 岩盤牛扒 ミディアムレア ステーキ (T Town South)
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
前陣子屋企附近嘅商場突然開咗幾間新餐廳,最吸引到小編係呢間牛扒店,奈何全家得小編食牛⋯ 趁小編呢排工作自由啲,於是乎捉咗個朋友仔同我去試吓喇!😬.西冷部位岩盤牛扒 🥩西冷牛嘅價錢係$0.58/1g, 點餐嘅方法就係同staff講大概要幾多gram就ok~ 咁當然就預咗唔會100%準確,點都有少少誤差,都係以g計照秤~☺️ 隨餐附上牛油粟米+3選1 topping+黑椒柚子燒汁!🧐 另可加$28要full set 扒餐(menu在後)~ 由於西冷比較厚,喺石板時大概只有3成熟,想食熟啲嘅朋友仔唔使擔心,石板好熱嘅~😂 肉質非常靚仔,用刀切都feel到佢有幾腍!味道上,由於牛扒預先有鹽&黑椒調味,呢份肉係小編朋友嘅,佢&我都覺得唔使蘸醬汁已經好ok! ☺️▶️美味指數:8(最高為10分).肉眼部位岩盤牛扒 🥩肉眼價錢係$0.56/g… 呢份係有228g嘅~🧐 肉質比西冷薄身好多,所以影完相之後都幾乎7成熟,好擔心好韌~ 切落確實冇西冷咁開心嘅,口感上同樣地冇西冷咁滿足,但都係好食嘅!畢竟肉眼脂肪比例比西冷高,脂香味多啲嘅!😍 西冷&肉眼以200g計的話,個人比較推薦西冷牛扒,畢竟厚身啲,開心啲咁
西冷部位岩盤牛扒 🥩

▶️美味指數:8(最高為10分)
肉眼部位岩盤牛扒 🥩

肉眼價錢係$0.56/g… 呢份係有228g嘅~🧐 肉質比西冷薄身好多,所以影完相之後都幾乎7成熟,好擔心好韌~ 切落確實冇西冷咁開心嘅,口感上同樣地冇西冷咁滿足,但都係好食嘅!畢竟肉眼脂肪比例比西冷高,脂香味多啲嘅!😍 西冷&肉眼以200g計的話,個人比較推薦西冷牛扒,畢竟厚身啲,開心啲咁啫~🤣
▶️美味指數:7(最高為10分)
呢間牛扒店除咗食石板牛扒之外,重有好多不同嘅丼飯選擇~ Tbh, 呢間牛扒店確實喺呢個商場入面算係高單價,食牛扒有唔同餐廳&相對平啲嘅選擇!只不過呢個商場食扒嘅都係💙… 咁呢間就自自然然係一個止口癮嘅選擇啦!🙂