2021-08-23 846 瀏覽
一直想試有質素嘅串燒店,以前無地鐵勁怕遠嘅鴨利洲,e+有地鐵直達勁方便,只需喺金鐘站轉海怡線三個站就到,相比以前方便十倍。一直都鍾意幫襯小店,但因店坐位有限,最好預先訂位可以免浪費排隊等嘅時間。今日專登黎試燒海鮮,所以預先WhatsApp定訂海鮮,老闆仲親自去買貨👍首試秘制汁燒雞翼,燒到外皮脆肉滑,幾正😋,跟住食隻仲大過手掌嘅海竹蝦,燒到剛剛好肉身唔會乾,勁鮮味👍汁燒原筒鮮魷,超大隻,新鮮味確實唔同,勁多汁,兩個女仔真係食唔晒😂跟住要食d蔬菜,點咗個蒜蓉燒原隻茄子,又係大大條,好香蒜蓉味,所有嘢都唔會燒到乾晒,改觀怕食串燒的心😂呢個蜜汁燒白膳,可以話係我最好,厚身肉質又滑嫩👍,鍾意食白膳嘅一定要試燒牛舌,又係厚身大大嚿,朋友試話爽脆有口感😋。另一款係汁燒豬頸肉,味道剛剛好唔會太咸😋呢個真係好少有嘅汁燒雞皮,細細個時好鍾意食雞皮,但已經無食起碼十幾年,大嘅朋友,細嘅我 (我要求的) 。嘩! 好脆口無咩肥膏,令人有勁喜😂開頭仲驚唔夠飽,點知飽到食唔晒,但最尾特別叫咗個淨燒車厘茄解吓! 燒過好甜美中不足就係飲品無凍茶可選,希望會加返,因為e+好多人都唔飲甜嘢!是日滿足😁

汁燒新鮮海竹蝦

大過隻手新鮮海竹蝦