巴巴站 BaBa’s Station (8.5/10) 推薦程度:🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)今次黎到荃灣食好西,荃灣路德圍海壩街就出名多野食嘅,平時我經常去依兩條街掃街。海壩街就有一間正宗印度🇮🇳餐廳,平時無乜食印度菜嘅我一於就試吓正唔正先我叫左Butter Chicken (橙咖喱 番茄底) ($85),屋企人叫咗 Fish Makhani (橙咖喱 番茄底) ($85),未講嘢食之前。依間鋪本身應該唔多人識,我住喺附近都無乜留意到,直至杜生係YouTube 介紹依間餐廳先識。依間餐廳座位唔多,所以多數去到都要排隊,即使我哋個日特登唔係Lunch time 時間去都好多人排隊,等左25-30分鐘先入到去,好食嘅嘢就要排隊㗎喇,不過一切都值得嘅⋯⋯Butter Chicken (橙咖喱 番茄底) ($85)價錢偏貴💸,特別係度黎講算貴野,值唔值得就試過先知。賣相真係幾好,有個鍋仔裝住我叫嘅Butter Chicken ,個咖喱12OZ配埋油酥餅、飯同埋沙律,依個係一個套餐。單點個咖喱大份啲有16OZ,價錢同套餐一樣。以我所見全部人都係叫套餐,套餐乜都有唔使諗,同埋應該抵啲⋯⋯講咁多試吓個
巴巴站 BaBa’s Station (8.5/10)
推薦程度:🔥🔥🔥🔥 (5🔥為最高)

今次黎到荃灣食好西

⋯⋯

⋯⋯講咁多試吓個味先喇,個雞好嫩滑,細細件咁,加埋得5-6件左右。咖喱就少少辣喇,唔係好食辣野嘅我完全接受到,蕃茄底酸酸甜甜咁,成個12OZ 咖喱真係比想像中仲少,味道係好味嘅,配油酥餅好有係印度feel,唔飽都仲有飯,不過我食完都係啱啱好咋,食多個都仲得
⋯⋯
Butter Chicken (橙咖喱 番茄底)

Fish Makhani (橙咖喱 番茄底) ($85)
價錢同Butter Chicken一樣,賣相都係差唔多。有2舊魚,魚同咖喱就無咁夾喇,而且食落去又唔係好入味
,唔係好推薦依個⋯⋯
Fish Makhani (橙咖喱 番茄底)

總括黎講Butter Chicken 真係好鬼正
,雞又嫩又滑又同咖喱夾,不過12OZ 真係少咗,唔係好夠喉
,下次試吓單點有16OZ。Fish Makhani 我就覺得麻麻地,魚肉又唔入味又同咖喱唔夾。入味真係好重要,尤其係咖喱。
唔可以唔推薦BaBa’s Station 嘅Butter Chicken,貴係貴啲仲要有加一,係要預翻啲時間排隊,但係好味都值得嘅,有齊曬甜酸辣三樣。呢度有好多特色嘅印度飲品,有啲貴所以我就無叫啦,個時竟然無諗到叫個印度奶茶,感樣就可以一餐有齊曬甜酸苦辣。最後呢間餐廳環境好有氣氛,無論係裝修格局定係裝飾都令到我地呢啲食客覺得好舒適💛💛💛
2020-02-08
25 分鐘 (堂食)
$93.5 (午餐)
Butter Chicken (橙咖喱 番茄底)