2019-09-06 2157 瀏覽
第一次係1晚飲左4款Sake😳平時飲幾杯,已經有點頭痛......但今晚我好叻呀🤪越飲越清醒,相信係因為呢度既清酒🍶純度唔錯👍🏻呢度有駐場俐酒師,會先了解客人的口味喜好,然後再介紹!可能就係導致我越飲越精神既關係😂完全配合我嘅口味!成間餐廳有成三百幾支既清酒,要試哂咁多款真係要1日1支先得😆我手機就黎無電,餐廳仲有手機充電服務架我今晚飲左4款,口味由neutral至辛口,每一款都飲到純度好高,所以就算所介紹既辛口一啲都唔難入口❤️除左sake既質素高之外,食物一啲都唔差🤩「免治雞肉捧」當中既軟骨好爽脆,就算凍左都仲好好食,而醬油好有港式瑞士汁既味道,唔會得個鹹字!「燒油甘魚鮫」呢個食落會令我有「叮」一聲!首先唔會一夾啲肉就好散👍🏻其次係燒到塊魚皮好脆,亦保持到滑溜既口感😋😋真心推介刺身好新鮮講到海膽...我對海膽既腥味特別抗拒的!但今晚食既呢個加拿大海膽,令我有刮目相看係香港從未見過咁結實既海膽,唔會出現一part既跡象,重點係唔會有強烈既腥味超好食赤貝刺身每次去親食日本野,呢個一定係我既必選赤貝夠新鮮就已經好好味三文魚他他沙律配左柚子dressing, 味道超refreshing鰻魚鹽
我手機就黎無電,餐廳仲有手機充電服務架

除左sake既質素高之外,食物一啲都唔差🤩

「免治雞肉捧」

刺身好新鮮
超好食

赤貝刺身
每次去親食日本野,呢個一定係我既必選
赤貝夠新鮮就已經好好味

三文魚他他沙律
配左柚子dressing, 味道超refreshing

鰻魚鹽燒

燒雞泡魚乾
質感好soft,唔會燒得好乾

呢度不論Sake還是食物,都令我讚不絕口!!!
2019-09-05
  • 燒油甘魚鮫