2019-11-29
朋友因為住喺天后嗰一邊, 佢知道有間酒樓係專做街坊生意, 近期歐聯打得好激烈, 所以就大大家一齊去食個晚飯之後, 再去一齊睇波 酒樓依家推出咗新嘅三寶, 有燒鵝, 有靚湯, 同埋龍躉, 三樣都叫先168有半隻燒鵝, 非常之大呀, 光鮮嘅皮, 再點一點醬汁食, 皮非常之脆, 油脂, 肉同埋皮個份量啱啱好, 咬落去, 感覺豐盈, 好滿足 之後就食過飲個靚湯, 侍應推介之下, 湯用竹絲雞去淆製, 再加埋雞腳, 雞腳係成煲湯嘅精華, 咬落去骨膠原非常之豐盛, 口感非常之滑, 湯底浸咗桃膠, 咬落去, 滑捋捋, 幾特別, 湯又非常之香, 真係真材實料 之後再食過沙巴龍躉, 因為一升嘅關係, 感覺非常之足料, 加埋啲蔥一齊食, 蔥嘅香帶出咗肉魚嘅鮮味, 再加埋蒸魚豉油, 冇味精, 食完又唔會口渴, 不錯不錯