餐廳: 海港薈 (康怡廣場北座)
資訊:

2017-05-09 1187 瀏覽
奶油包一家其實都幾鍾意飲茶既但係太古既選擇唔多而『海港薈』成日都好多人所以一直都未試過去飲茶咁岩今次奶油包爸爸又肯早出門口去拎位(係...因為我未瞓醒)最後成功挑戰『海港薈』『海港薈』既環境唔錯好光猛好乾淨食物方面好多選擇..花多眼亂但因為奶油包同爸爸媽媽只有3個人所以都係叫返D平日食開既普通點心奶油包去邊飲茶都好鍾意叫蝦餃同叉燒包因為咁先可以比較到邊間好食之後仲係點心紙上面俾奶油包見到有個好抵既燒味雙拼米線所以奶油包一家就決定食呢3樣野蝦餃都唔錯...皮唔太厚D蝦肉都幾好食而且本身個調味都幾好咸咸地唔會太淡口叉燒包係唔錯既最起碼入面係足料唔係只有D醬個包既皮整得唔會太甜最後就係燒味雙拼米線我地燒味揀左個雞配燒肉雞雞咸咸地幾好味而且奶油包一家都好鍾意食雞覺得唔錯而燒肉方面...個皮唔係好脆但整體嚟講唔會太肥食落唔差但係如果唔係米線而係米粉奶油包會更加鍾意『海港薈』整體係唔錯唯獨係茶錢太太太貴一個人收12蚊唔係好抵囉
奶油包一家其實都幾鍾意飲茶既
但係太古既選擇唔多
而『海港薈』成日都好多人
所以一直都未試過去飲茶
咁岩今次奶油包爸爸又肯早出門口去拎位
(係...因為我未瞓醒)
最後成功挑戰『海港薈』

『海港薈』既環境唔錯
因為咁先可以比較到邊間好食
之後仲係點心紙上面俾奶油包見到
有個好抵既燒味雙拼米線
所以奶油包一家就決定食呢3樣野
蝦餃都唔錯...
皮唔太厚

我地燒味揀左個雞配燒肉
雞雞咸咸地幾好味
而且奶油包一家都好鍾意食雞
覺得唔錯
而燒肉方面...
個皮唔係好脆
但整體嚟講唔會太肥