2019-03-20 385 瀏覽
相信對好多人黎講去機場不外乎老麥、Starbucks、貴賓室,但其實出左境既離港大堂仲有幾間值得留意既餐廳,就好似今日要介紹既呢間。呢間餐廳行過經過見過好多次,但就未食過,原因好多香港人包括我都係會去以上提及個三個地方食野,但係機場點止呢兩三間食得過呀,呢間係西式餐廳,主打漢堡包,今次就叫左個全日套餐($130)試下,呢個套餐有一個手撕豬肉漢堡、一個配菜(薯條/蕃薯條/沙律)我揀左沙律、一杯凍紅茶,再另外加多個芝士辣肉醬薯條。首先黎到既薯條賣相好吸引,份量多而粗身既薯條加上辣肉醬、芝士同酸忌廉,薯條炸得岩岩好,外脆內軟配埋微辣既肉醬,其實唔洗點茄汁都可以一條接一條,怕辣既朋友仔可以點埋酸忌廉黎中和番辣味同油膩既感覺。跟住黎到既漢堡包連埋配菜(沙律)一齊上,首先有黑醋汁既沙律我就唔太喜好,但都有食曬,食得出啲沙律菜都夠新鮮;係咁大碗沙律隔離既漢堡包對比上好似兒童餐size,但其實個份量係岩岩好,夠飽架,講番味道先,呢個手撕豬肉漢堡味道上真係好有趣,因為個漢堡包除左夾住混左醬汁既手撕豬肉,仲有青蘋果絲、蔥絲,所以除左鹹、甜兩種味道外,仲有酸同辣,可以話一個包送俾你味蕾四個唔同既刺激,而我就
跟住黎到既漢堡包連埋配菜(沙律)一齊上,首先有黑醋汁既沙律我就唔太喜好,但都有食曬,食得出啲沙律菜都夠新鮮;係咁大碗沙律隔離既漢堡包對比上好似兒童餐size,但其實個份量係岩岩好,夠飽架,講番味道先,呢個手撕豬肉漢堡味道上真係好有趣,因為個漢堡包除左夾住混左醬汁既手撕豬肉,仲有青蘋果絲、蔥絲,所以除左鹹、甜兩種味道外,仲有酸同辣,可以話一個包送俾你味蕾四個唔同既刺激,而我就揀左跟餐既士多啤梨冰茶就無咩士多啤梨味,但作為一杯餐茶都恰如其分,為呢餐做左一個美麗既完結。

每次都會透過以下6大方面評分(滿分:30分)
味道 : 4 / 5
環境 : 4.25 / 5
外觀 : 3.75 / 5
價錢 : 2.75 / 5
服務 : 3.75 / 5
回頭率 : 3.5 / 5
總分 : 22 / 30

性價比:其實依呢個價錢黎講係有少少貴,但食物既味道同份量都唔欺場,而且可以揀窗邊位置仲可以睇住飛機起飛,都係一個好特別既體驗,另外佢全日免收加一,如果想上機前chill下,推薦大家去下。
2019-03-20