2022-08-18
旺角站📍榮哥煮場-飲完養生茶,繼續養生之旅。今次去榮哥煮場食花膠雞煲😋二百零蚊兩個人落樓,抵食!二人套餐($268)二人套餐有四款可以簡,分別係招牌酸菜魚煲、藥膳黃酒雞煲、濃湯花膠雞煲同胡椒豬肚雞煲。套餐另外包一個小菜、兩碗白飯、一個前菜同甜品。前菜係醋香雲耳,微酸開胃。我地簡左花膠雞煲,繼續養生之旅😎花膠雞煲一上台個陣又唔覺份量多,只見深黃色既雞湯同為數不少既花膠仔。一滾起就飲返啖湯先,濃而不膩,清甜滋補,而且飲到個質地係膠膠地、漿漿地,滿滿骨膠原😍👍🏻花膠雖然唔係大大舊,但量多,都有成十舊😙雞件幾滑,記得記得熄火,咁就唔會煮得太老😛雞件食落都幾多下!兩個人都夠晒飽。另外小菜要左黑松露煎肉餅,幾札實,真材實料,淡淡黑松露味(個人覺得可以再重手d)。糖水有楊枝甘露,意想不到幾好味,好滑,都幾多料。環境方面,餐廳唔算好大,少少迫,但全場滿座,都幾多人食花膠雞煲😜侍應上菜收碟都幾快手,服務態度幾好。
二人套餐($268)
濃湯花膠雞煲
前菜係醋香雲耳,微酸開胃。
黑松露煎肉餅
糖水有楊枝甘露,意想不到幾好味,好滑,都幾多料。
楊枝甘露
黑松露煎肉餅