2019-10-24
見到呢間餐廳排晒長龍一定有保證啦!星期四又到週末,放工就去遠少少食個晚餐。辣味海蜇我最鍾意食海蜇,見到小食有海蜇梗係即刻叫一碟,用嚟送飯非常惹味。泰好味豬扒飯— 期間限定見到阿姐係咁推介啲款豬扒飯。我本來諗住叫豬軟骨㗎,都即刻轉軚試吓先。有啲花生碎喺面同有少少青瓜洋蔥,醬汁酸酸甜甜,豬扒大塊juicy又唔燶,真係抵讚。唔好睇碗飯好似細細碗,作為一個女仔我係食唔晒嘅。值得一讚係條菜竟然洗得好乾淨。蔥油豬扒飯加煎蛋餐廳招牌菜就係呢款蔥油豬扒飯,加多隻雞蛋即時變咗男人嘅浪漫。蔥油味好香,鍾意食蔥嘅朋友就一定要叫碗黎食,究竟呢度嘅炸豬扒係點樣做到炸完都唔會乾爭爭架呢?熱茶兩杯呢度嘅熱茶雖然係茶包,但係都唔係普通中國茶,有少少花茶味真係驚喜!餐廳裏面仲有個餐牌教你點讀個餐廳名添!整體來講呢間餐廳台式十足,比較適合鍾意食炸豬扒嘅人士,要留意少少就係餐廳食物比較濃味,未必個個人都適合,不過個人來講就真係滿分嘅!💯
辣味海蜇
泰好味豬扒飯— 期間限定
蔥油豬扒飯加煎蛋
熱茶兩杯
餐廳裏面仲有個餐牌教你點讀個餐廳名添!