2019-12-10 4520 瀏覽
有朋友生日想去darkside飲嘢,我地5個人,打去book話一定要8個人先有得book,堅持要我地walk in,11點去到一啲都唔full。朋友飲紅酒,我就點咗杯mocktail,飲落同士多啤梨溝清水一樣。。。餐吧環境係OK靚靚地,但餐bar門口幾位接待的女服務員全程黑面,十問九唔應又唔主動接待,扣曬分。原來餐廳內唔俾食外來的蛋糕,只可以拎出嚟影張相然後要收返入盒,連俾切餅費都唔得!蛋糕一早放咗喺度,但從頭到尾完全冇提過我地,到壽星影晒大合照切完諗住食既時候先過嚟叫我哋收返埋,荒謬又掃慶!成晚落嚟我唔記得自己食過咩飲過咩,淨係覺得一肚氣。原本在酒點門口代客泊車咗,最出奇係1點走既時候,門口一個工作人員都冇,連bell boy都冇!喺代客泊車處同門口等咗5分鐘一個人都冇!搵唔到人拎返架車!最後行返入酒店前台查詢,成間酒店門面得2個員工?其中一個男員工黑住面答我:代客泊車12點收工走㗎嘛!然後一粒聲冇出去拎塞返條車匙俾我!正常常識,11點代客泊車去飲嘢,如果12點就收工係咪要提客人可以去前台拎車?咁大間酒店野晚大門一個員工都冇,服務又差仲五星級酒店?