2019-11-07 75 瀏覽
荃灣有一條街非常之多嘢食,就喺地皇商場個一頭,真係羨慕荃灣嘅街坊有咁多嘢食大飽口福。今日同朋友喺附近行街諗住食下車仔麵,既好食又平靚正,記得以前細細個帶車仔麵係帶幾多餸都得,只要你食到晒就得啦哈哈!呢間車仔麵門口已經擺咗好多套餐餐單比客人睇晒餐廳有乜嘢食,唔單止有經典嘅車仔麵,仲有飯、小吃和其他麵食嘅選擇,喺呢度食飯想食乜嘢都得啦😌我就帶咗米粉再加我鍾意食嘅鳳爪、芝士丸、通菜和冬菇,唔好話我唔同大家講,其實車仔麵最精華嘅係就係揀佢嘅沙嗲醬或者麻辣醬就最完美啦!我就揀咗沙嗲醬,佢唔係好辣所以怕食辣嘅朋友食呢一個完全冇問題,上到枱大大碟大大碗真係好正啊!所有餸菜都好新鮮。另外帶咗個推介臭豆腐,臭豆腐炸得好脆熱辣辣上枱,每一粒嘅大細都均勻,分量十足,你睇吓幾多粒😌再配合埋甜甜的醬一流!另外值得推介嘅係呢一款,外表用涼皮包住,而裏面就夾雜着涼皮和蔬菜,所以食落口感層次豐富,有點嚼口, 所以我同我朋友就好快已經食完呢一道小吃😂今餐真係好豐富呀而且呢一間餐廳坐得好舒服我哋慢慢傾吓計談下心喺度坐左幾個鐘慢慢食慢慢享受我哋二人世界!
今日同朋友喺附近行街諗住食下車仔麵,既好食又平靚正,

2019-11-06
  • 台式炸豆腐