2023-05-25
♡♡♡📍 La Rosabelle Bar & Grill (將軍澳)將軍澳澳南海岸唐俊街23號MONTEREY Place地下G6號舖成間餐廳嘅環境都好chill,會有分左室外同室內,因為近排天氣實在太熱,所以我哋揀咗室內😂😂。覺得室內嘅環境都幾靚,覺得幾打卡able🤩🤩,成個感覺都幾華麗。而室外嘅環境都靚🤣, 環境清幽,而且幾有氣氛,覺得同朋友小聚係一個好適合嘅地點🤣🤣🤣。🍽️Bbq Chicken Wings成個晚上都好靚,雞翼嘅大細都啱啱好~啖啖肉好好味🤩!而且BBQ sauce 好夾,超中意食🤣🤣~🍽️Calamari Rings魷魚圈嘅數量都幾多,覺得都算係幾抵食😚!外層金黃色,內裡嚼勁十足,都幾好食~覺得叫埋酒飲仲chill🤣!🍽️German Pork Knuckle 德國咸豬手表皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,口感豐富且飽足感十足🤣🤣! 旁邊仲會有小小嘅蔬菜同埋薯條,覺得成個煮食都好吸引,而且勁大份😚!三個人食先差唔多可想而知份量係有幾多!薯條亦都非常之新鮮似係啱啱炸出嚟,超好味🥰🥰~ 少量嘅沙律可以減低油膩感,令到成個主菜每一樣食物都好重要係一個好好嘅配搭🤣!
🍽️Bbq Chicken Wings
🍽️Calamari Rings