2019-04-11
其實我跟公司董事來食過好多次,但次次都掛住食就唔記得影,這2次記得影,但老闆係到就唔可以相機食先,當然老闆食先,影到的餸菜就不是上菜時最正🤤的樣~ 我今次影相的湯潤喉養聲又甘甜😋 但之前飲過其他湯,全部都好飲的,而且每窩都湯渣另上給食用,可以睇到真材實料煲出來的~海鮮全都新鮮,製作出的食物當然鮮甜味美~ 那隻玻璃皮乳豬咁脆就緊係個個食啦~ 我影到都係得返幾件,就黎得返個頭~ 職員今日向老闆們推銷乳豬券,有興趣都可以去買券換黎食,如果唔用券換,即日点菜是要加一的~ 笑料: 我係lift入面聽到另外d人叫這些做邪惡券😂 因為好食但高膽固醇同會肥🤣甜品絕對是我喜歡的,無論紅豆沙、楊枝甘露、普通/南瓜西米露、今次的杏仁茶,全都極好味 因爲這些甜品會轉,不會全部都有,要看看當日餐館有什麼囉⋯⋯ 而且餐館通常都有薑汁糕同咖啡糕,但我對這些沒太大興趣,反而其他同事比較喜歡~對於老闆們來說可能好抵食,但對我來說就很貴,所有我抵食就唔勾多星啦⋯⋯ 因爲唔係我付款,所以我都係唔知每碟的價錢~